Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Coğrafi işaretler? gün sayıyor

Coğrafi işaretler? gün sayıyor

ETO Başkanı Sarı: ?Her turizm bölgesi kendi içinde değerlendirilmeli?

Erdek Ticaret Odası (ETO) Başkanı Mimar F. Özlem Sarı, ikinci kez seçildiği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Turizm Kurulu Başkanlığı ve kurulun görevleri hakkında bilgi verdi. 9 üyeden oluşan kurulun ülkemizdeki turizmcilerin dert, şikayet ve isteklerini değerlendirerek bir üst kurula iletip çözüme kavuşmasını sağlamak olduğunu açıkladı.
TURİZME BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMELİ
Devletin, turizme bakış açısını değiştirmesi gerektiğine dikkati çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Ülkemizdeki turizmin gelişmesi için devletin, her turizm bölgesini kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmesi gerekir. Yani ilçeler düzeyinde, sonuç odaklı çalışmalar yapılmalıdır. Erdek´in coğrafi durumu, turizm açısından bize Allah´ın bir lütfudur. Bunu çok iyi değerlendirmek zorundayız.?
Sarı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nin, Erdek´e, dört yıllık turizm okulu kurma girişimlerini memnuniyetle karşıladığını belirtti.
COĞRAFİ İŞARETLER GÜN SAYIYOR
Kapıdağ´ın mor soğanı ve Marmara mermerine ?coğrafi işaret? alınması konusunda artık sona yaklaştıklarını vurgulayan Özlem Sarı, şu bilgiyi verdi:
?Mor soğanın askı süresi 15 Haziran, Marmara mermerinin ise 15 Eylül´de sona erecek. Bu tarihlerde her iki ürün de coğrafi işaret alarak markalaşmış olacak. Mor soğan hâlen Ballıpınar Mahallesi´nin lokomotifliğinde, beş mahallemizde üretiliyor. Şu anda yaklaşık 500 hektarlık alanda ekim yapılıyor. Aslında üretim kapasitesi 8.500-10.000 ton olmasına karşın kullanılan kapasite 1.500 tonda kalıyor. Önümüzdeki dönemde soğanımızı yine ?Bereketli Eller Kooperatifi´ eliyle Metro Marketler Zinciri aracılığıyla pazarlayacağız. Önümüzdeki dönem, günde 3 tır sevkiyatla haftada 50-60 ton soğan satmak istiyoruz. Bu süreç 8 hafta sürecek. Sezon, üreticilere ödemeler dahil 15 Ekim´de tamamlanacak. Geçtiğimiz günlerde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa mor soğan filesi yapma kursu düzenlemiştik. Önümüzdeki dönem mor soğan alım eksperliği kursu düzenleyeceğiz.?
Haber: Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Coğrafi işaretler sayıyor
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli