Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen imam tutuklandı

Çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen imam tutuklandı

Kuran kursunda 7 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen imam tutuklandı.

Kuran kursunda 7 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen imam tutuklandı. 

Dursunbey ilçesinde mahalle imamı, Kuran kursunda 3'ü kız, 4'ü erkek 7 çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Dursunbey ilçesindeki Ericek Mahallesi’nde meydana gelen olayda, iddiaya göre mahalle imamı, yaklaşık iki ay önce köy cami içindeki Kur’an kursunda, yaşları 8 ile 12 yaşlarındaki 4’ü erkek 7 çocuğa cinsel tacizde bulundu. 

Çocukların olayı ailelerine anlatmaları üzerine imam hakkında 7 Temmuz’da Dursunbey Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla soruşturma açıldı. 

Çocukların pedagog eşliğinde ifadeleri alınırken imam da soruşturmadan bir gün sonra jandarma ekiplerince gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen imam, tutuklanarak Kepsut Cezaevi’ne gönderildi. 

Tutuklanan imamın Balıkesir İl Müftülüğü’nce yaklaşık 3 ay önce Kepsut ilçesinden Dursunbey kırsal Ericek Mahallesi’ne atandığı öğrenildi. 

Yaşanan bu olayın ardından konuyla ilgili açıklama yapan Balıkesir Sokak Çocukları Derneği Başkanı Muhammet Karakoyun, olayın son derece vahim ve endişe verici olduğunu belirterek, bu olayın takipçisi olacaklarını bildirdi. 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı