Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Çocuklar 3 gün boyunca gönüllerince eğlendi

Çocuklar 3 gün boyunca gönüllerince eğlendi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı´nın organize ettiği 23 Nisan Çocuk Şenlikleri bu yıl 3 günlük bir program ile gerçekleştirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı´nın organize ettiği 23 Nisan Çocuk Şenlikleri bu yıl 3 günlük bir program ile gerçekleştirildi.
Balıkesir Avlu´da düzenlenen etkinlikte çocuklar hazırlanan geniş kapsamlı etkinlik ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı gönüllerince kutladılar.
Cumartesi günü başlayan ve dün itibariyle son bulan etkinliklerde çocuklara ücretsiz ikramlar yapılırken, gün boyu sahne alan çizgi film karakterlerinin oluşturduğu 23 Nisan bandosu çocuklara adeta müzik ziyafeti verdi.
Çocuklara özel kurulan el işi atölyelerinde becerilerini ortaya koyan çocukların yaptıkları birbirinden güzel bez bebekler, resimler, ebru çalışmaları, karikatürler, uçurtmalar, maskeler ve plastik tabak tavşanları ile parmak kuklalar görülmeye değerdi.
Etkinliklerin 23 Nisan´a denk gelen son gününde ise coşku doruğa yükselirken, Pijamaskeliler maskotları günün en ilgi çeken sahne gösterisi oldu. Çocukların büyük bölümünün televizyon ekranlarından aşina oldukları karakterlerle buluşmaları büyük heyecan yaşamalarına neden olurken, çizgi film karakterleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Yine son günde sahne alan ve ekibin tamamı Balıkesirli çocukların oluşturduğu Hayatın Ritmini Yakala, verdikleri ritim konseri ile adeta kulakların pasını sildiler.
Etkinliğin en unutulmaz anlarından birisi de profesyonel uçurtmacıların da katıldığı uçurtma şenliği oldu. Çocukların uçurtma atölyesinde yaptıkları uçurtmaları uçurmaya çalıştıkları etkinlikte gökyüzü adeta uçurtmalarla şenlendi.
3 gün süren etkinliklerin ilk gününde sahne alan Küçük Prens, ikinci gününde sahne alan Bir Kartalın Hikayesi ve dün sahnelenen Mikroplar isimli çocuk tiyatroları Avlu´daki tiyatro salonunda büyük ilgi görürken, çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli