Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ÇKS Başvuru süresi uzatıldı

ÇKS Başvuru süresi uzatıldı

Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının ve mazot, gübre ve toprak analizi destekleme uygulamalarının uzatıldığını açıkladı.

Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının ve mazot, gübre ve toprak analizi destekleme uygulamalarının uzatıldığını açıkladı.
Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yazar “Bilindiği üzere Bakanlığımızca yürütülen Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) uygulamaları kapsamında 16 Nisan 2005 tarihli Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği yürürlükten kaldırılarak 27 Mayıs 2014 tarihinde yeni Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği yayımlanmıştır.” diye konuştu.
Daha önceki uygulama dönemlerinde çiftçi müracaatlarının yılsonuna kadar sürmesi nedeniyle ortaya çıkan çiftçi alışkanlıklarından bazı çiftçilerin 2014 yılı ÇKS müracaatlarını müracaat süresi içerisinde yapmadıklarının belir lendiğini söyledi.

Yazar, “Bu çerçevede, olası çiftçi mağduriyetlerinin önlenmesi bakımından 29 Ağustos 2014 tarihinde sona eren 2014 üretim yılı ÇKS başvuru süresi Yönetmeliğin Geçici I. maddesi hükümleri doğrultusunda 1 Ekim 2014 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır. 2014 üretim yılı ÇKS başvurusunu yapamayan çiftçilerimiz belirtilen tarihe kadar İlçe Müdürlüğümüze başvuru yapabileceklerdir” hatır latmasında bulundu.
Diğer yandan Çiftçi Kayıt Sistemine Dâhil Olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ de değişiklik yapılmasına dair tebliğ de 30 Ağustos 2014 tarih ve 29104 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğinin altını çizen Yazar, “Buna göre 2014/39 nolu Tebliğ hükümlerince 2014 üretim yılı mazot, gübre ve toprak analizi destekleme uygulamaları kapsamında toprak analizi yaptırılma süresi 30 Ekim 2014 tarihi mesai saati bitimine kadar uzatılmış olup analiz sonuçlarının ilçe müdürlüklerine teslim edilme süresi 31 Aralık 2014 tarihi mesai saati bitimine kadar” açıkla masında bulundu.
Yazar, çiftçilerin mağdur olmamaları için işlemlerini son güne bırakmamalarını istedi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli