Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Çipli Kimlik Kartı ilk başvuruyu Vali Yazıcı yaptı

Çipli Kimlik Kartı ilk başvuruyu Vali Yazıcı yaptı

Nüfus cüzdanların yenilenmesi süreciyle ilgili Balıkesir´de çipli kimlik kartına ilk başvuru Vali Ersin Yazıcı tarafından yapıldı.

Çipli kimlik kartlarının tanımına yönelik Karesi İlçe Nüfus Müdürlüğü´nde düzenlenen törende, Vali Yazıcı, yeni kimlik kartı başvurusu gerçekleştirdi.
Yeni kimlik kartlarının vatandaşlara hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Vali Yazıcı, ?Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanlarının yenilenmesi süreci ile ilgili İlimizde kimlik kartlarımızın müracaatları bugün itibariyle alınmaya başlanacaktır. Yeni Kimlik Kartı müracaatını bugün ilk olarak bizler yaptık. Daha çok kullanışlı birçok bilginin yüklenebildiği hatta sosyal güvenlik, ehliyet gibi bu türden kimliklerin de içine yüklenebileceği; özellikli, nitelikli, korumalı bir kimlik kartımız nüfus kağıdımız olacak. İnşallah herkes için hayırlı olur gelişen teknoloji günümüzün getirdiği yenilikleri de içinde barındıran yeni kimlik kartımıza 2017 itibariyle kavuşmuş oluyoruz. Balıkesirli hemşerilerimin kısa zaman içinde yeni kimliklerini almaya davet ediyorum." dedi.
Balıkesir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Reis Demir, yeni kimlik kartları hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Yeni kimlik kartı başvurusu için şahsen veya randevu alarak başvuru yapılabilirken, başvuru esnasında son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin müracaat eden kişinin yanında bulunması gerekmektedir. Başvurular https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr adresinden yapılacak olup, ayrıca Alo 199 hattından da bilgi alınabilecektir. 10 yıllık kullanım ömrüne sahip yeni kimlik kartları, polikarbon materyalden oluşan, temaslı ve temassız çip içeren ve uluslararası standartlara uygun en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran ve vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verinin kart üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilmesi ve bu işlemden sonra yetkisiz kimseler tarafından kartın yeniden üretilmesini ya da kart içindeki bilgilerin değiştirilmesini olanaksız hale getirecek şekilde tasarlandı. Yeni düzenlenen kimlik kartları PTT kanalıyla vatandaşlara adreslerinde teslim edilecek. Adreste teslim edilemeyen kartlar, ilgili nüfus müdürlüğümüze iade edilecek. Kimlik kartları 3 yıl içerisinde değiştirilmesi gerektiğinden vatandaşlarımızın mevcut nüfus cüzdanları ile kamu kurum ve kuruluşlarında işlem yaptırmaya devam edeceklerinden ve yeni kimlik kartı alıncaya kadar mevcut nüfus cüzdanları geçerli olacaktır. Kimlik Kartlarının değişim işlemi esnasında vatandaşlardan 16 TL yeni kart ücreti talep edilecektir. Kimlik kartı başvurusu ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de 02/01/2017 tarihinden itibaren yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezi (Alo 199) aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılacaktır.?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı