Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Çipli kimlik kartı başvuruları 2 Ocak´ta başlıyor

Çipli kimlik kartı başvuruları 2 Ocak´ta başlıyor

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) projesi kapsamında yeni çipli kimlik kartları başvuruları 2 Ocak Pazartesi günü Erdek´te de alınmaya başlayacak.

Erdek Atatürk Mahallesi Muhtarı İbrahim Kaba, çipli kimlik başvurularında vatandaşların mağdur olmamaları için yapılması gerekenler konusunda bilgi verdi.
2 Ocak Pazartesi günü başlayacak çipli kimlik başvurularında aksaklıklar yaşanmaması adına nüfus müdürlükleri ve mahalle muhtarlıklarında önlemler alındığını söyleyen Atatürk Mahallesi Muhtarı İbrahim Kaba, yeni kimlik kartlarının Erdek halkına hayırlı olmasını diledi.
Kaba, devam eden açıklamasında şöyle konuştu: ?Yeni çipli kimlik kartlarımıza inşallah yakın zamanda kavuşacağız. Yalnız bazı önemli hususlar var. Bu hususlardan en önemlisi de şu ki; kişinin mevcut nüfus cüzdanı kayıp, yıpranmış, tahrip olmuş ve mührü okunmaz halde ise şahsın ikamet ettiği mahalle muhtarından nüfus cüzdanı talep belgesi alarak başvuru yapması gerekiyor. İşlem için nüfus müdürlüğünden sıra alınması gerekiyor. Çipli kimlik başvurularında 1 adet biyometrik resim (son altı ayda çekilmiş), 16 TL TCKK bedeli (2017 yılı tarife fiyatıdır), 18 yaşından büyüklerin mutlaka kendilerinin başvurması, 15-18 yaş arası olanlar velileri ile müracaat etmeleri gerekiyor.?
Kaba, mevcut nüfus cüzdanlarının da altı (6) yıl geçerli olacağını sözlerine ekledi. Haber : Tuncay Ertan



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli