Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çinli Yatırımcıların ilgisi bölgemize yoğunlaştı

Çinli Yatırımcıların ilgisi bölgemize yoğunlaştı

Çinli yatırımcıların bölgeye olan ilgisi artarak devam ediyor.

Çinli yatırımcıların bölgeye olan ilgisi artarak devam ediyor.
Daha önceki bir Türkiye ziyaretinde yine Balıkesir´e gelen ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından ağırlanan Ticari Danışman, ikinci ziyareti için bölgeyle ilgilenen 3 Çinli yatırımcı ile birlikte bölgeyi ziyaret etti.
Ziyarete gelen heyette, Çin Halk Cumhuriyeti Hebei Eyaleti Xingtai Şehri Ticari İşler Bürosu Başkan Vekili ve Xingtai Şehri Yabancı Yatırım ve Ekonomik İşbirliği Oluşumu Başkan Vekili Gao Shengli, Çin´de bulunan güneş enerji ısıtma sistemleri üreten firmalar içinde ilk üçte yer alan bir firmanın yöneticisi olan Li Chengbin, Güneş Enerji ve Sulama sistemleri Uzmanı ve Danışmanı Cui Jianwei ve Çin Halk Cumhuriyeti Hebei Eyaleti Xingtai Şehri Ticari İşler Bürosu ve Xingtai Şehri Yabancı Yatırım ve Ekonomik İşbirliği Oluşumu Ticari Danışmanı Niu Fuzeng yer almaktaydı.
2 gün süren ziyaret programında Çinli heyet ile Ajans Balıkesir hizmet binasında bir toplantı gerçekleştirildi ve kurum ve görevleri aktarılarak Balıkesir yatırım ortamıyla ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Çinli heyet daha sonra Balıkesir Valisi Mustafa Yaman tarafından makamında ağırlandı.
Ardından Balıkesir Sanayi Odasında, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odaları yetkilileri ve Balıkesir 1. OSB Müdürü Mesut Eray´ın katıldığı bir toplantı yapılarak, Balıkesir´in Yatırım Olanakları ve 1. OSB hakkında sunum yapıldı.
Ayrıca Gönen Deri İhtisas ve Karma OSB´ye bir ziyaret gerçekleştirildi ve OSB yetkililerince yapılan yatırımların avantajları hakkında tanıtım yapıldı ve maliyetler ile lojistik imkânlar hakkındaki sorular cevaplandırıldı. Ziyaret programı çerçevesinde ek olarak farklı sektörlerden 4 ayrı firmaya ziyaret gerçekleştirildi.
Yapılan görüşmelerden memnun ayrılan Çinli heyetteki temsilcilerden ikisi kendi firmaları adına yatırım ortamını tanıma ve işbirliği yapabilecekleri partner bulma konularıyla ilgilenirken, diğer ikisi Balıkesir´de edindikleri izlenimleri şehirlerindeki sanayicilere aktarma imkanı bulduklarını ifade ettiler.
Görüşmeler sonucunda Çinli yatırımcıların ilgisinin artırılması adına düzenli aralıklarla taraflar arasında görüşmeler yapılmaya devam edilmesi ve potansiyel alanlarda işbirliğinin artırılması konusunda heyetler anlaşma sağladılar.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli