Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Cindoruktan basın toplantısı

Cindoruktan basın toplantısı

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, DP Bandırma İlçe Başkanı Adnan Erdanın oğlunun düğünü için geldiği Erdekte basın toplantısı düzenledi.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, DP Bandırma İlçe Başkanı Adnan Erdan`ın oğlunun düğünü için geldiği ilçemizde basın toplantısı düzenledi.
Düğünün yapılacağı salonda düzenlenen toplantıda konuşan Cindoruk, Yüksek Askeri Şura`nın Türkiye`de son 30 yılda darbeleri önlediğini iddia etti.
Yüksek Askeri Şura`nın son 30 yılda yasa gibi çalıştığını, o nedenle komutanlar arasında hiyerarşik düzen açısından bir sıkıntı yaşanmadığını dile getiren Cindoruk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yüksek Askeri Şura toplantılarında askeri komuta heyetleri, kendi iç kararlarıyla özgürce değişti. Bugüne kadar buna hiçbir iktidar müdahale etmedi. İşleyen bir kurumu iktidar bozdu. Yüksek Askeri Şura, Türkiye`de son 30 yılda darbeleri önleyerek önemli bir iş yaptı." dedi.
Son 16 gündür ülkede terör olaylarının arttığını işaret eden Cindoruk, eskiden belli bir coğrafya da terör olaylarının yaşandığını vurguladı. Bugün ise, terörün Ordu, Giresun hatta Ege Bölgesi`ne sirayet ettiğini öne süren Cindoruk, "terörle mücadele edecek kuvvet komutanlarımız o bölgedeki terör ve asayişe bakan ordumuz ve devletimizin seçkin temsilcileri ya cezaevinde ya da cezaevine girme tehditi altında. Siyaset kurumu moral kaybetse de başka bir siyasi parti ve başka bir organda moral bulur. Ordu, moral kaybettiği zaman devletin savunma gücü zayıflar. Ordunun yerine kurulacak ordu yoktur. Bu ordumuza şefkat göstermek lazım, bunu ihmal ettik. 30 seneden beri olmayan hadiseler bu iktidar zamanında oluyorsa, bizim Anayasa değişikliği referandumunda neden "Hayır" dediğimizin gerekçesi ortaya çıkar.
Cindoruk, ayrıca, DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu`nun referandumda "Evet" oyu kullanacağını açıklaması nedeniyle de, disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false