Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çiftçiye Makine Ekipman Desteği

Çiftçiye Makine Ekipman Desteği

Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini..

Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için makine ve ekipman alımının desteklenmesine başlandı.
7. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımları Hibe Programı kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 10 Mart 2010 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak açıklanamamıştı. Program çerçevesinde 81 ilde yapılacak başvurular kabul edilecek. Program kapsamında daha önce hibe desteğinden yararlananlar bu Tebliğ kapsamında sulama hariç, aynı makine ve ekipmana başvuru yapamayacak. Bu program kapsamında hibe oranı %50. Mal alım tutarları piyasa rayiçlerini geçemeyecek ve hibeye esas tutar azami gerçek kişiler için mal başına 50.000 TL ve tüzel kişiler için mal başına 100.000 TL olacak. Basınçlı Sulama sistemleri başvurularında bu sınır gerçek kişiler için 100.000 TL, tüzel kişiler için 200.000 TL`yi geçemeyecek.
7. Etap Kırsal Kalkınma makine ve Ekipman Hibe başvuruları 10.03.2011 tarihinde başlayıp  25.04.2011 tarihinde sona eriyor. Başvurular yatırımın gerçekleşeceği Tarım il müdürlüklerine yapılacak. 2011 yılı içerisinde bu kapsamda başka hibe desteği açıklanmayacak. Bu sebeple başvuruda bulunacak olan yatırımcı ve çiftçilerimizin en yakın zamanda Tarım İlçe Müdürlükleri ile irtibata geçerek başvuru formlarını doldurmaları gerekiyor.Bu program kapsamında desteklenen bölgemizi ilgilendiren Makine ve Ekipmanları Listesi; Basınçlı sulama sistemi kurulması, Mibzer, Motorlu tırpan ve Zeytin hasat makinesi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli