Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Çiftçilerin borç erteleme son başvuru 4 Şubat

Çiftçilerin borç erteleme son başvuru 4 Şubat

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü M. Murat Yazar, çiftçiler için uygulanacak borç erteleme başvuru tarihinin 4 Şubat 2013 günü sona ereceğini hatırlattı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü M. Murat Yazar, çiftçiler için uygulanacak borç erteleme başvuru tarihinin 4 Şubat 2013 günü sona ereceğini hatırlattı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü M. Murat Yazar, 28 Ağustos 2012-31 Aralık 2012 tarihleri arasında doğal afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesi için tanınan başvuru süresinin 4 Şubat 2013 günü sona ereceği uyarısında bulundu.
Yazar, çiftçileri uyarmaya yönelik yaptığı açıklamasında şöyle konuştu: "28 Ağustos-31 Aralık 2012 tarihleri arasında hasat edilen ürünlerde sel, su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerinden % 30 oranın da zarar gören ve kredi borçlarının ertelenmesini isteyen çiftçilere afet nedeniyle meydana gelen ve tespiti yapılmış ürün kayıplarının ürün prim destekleme ödemeleri yapılırken, hasar oranında eksik ödeme yapılacaktır. T.C Ziraat Bankası A.Ş ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı kapsamındaki kredi borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesi için 3570 Sayılı Kararname`nin 4. maddesi gereği çiftçiler kararname yayım tarihinden itibaren bir ay içerisinde ilgili kredi kuruluşlarına yazılı müracaatta bulunmalıdır. 
İl ve ilçe müdürlüğünce çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilerin sisteme girişleri tamamlanıp, kontrol icmalleri alınıp tutanağa bağlanarak mahallinde en fazla 10 gün süreyle askıya çıkılarak bu süre içerisinde çiftçilerin arazi bilgilerini kontrol edip bilgilerdeki eksikliklere itiraz etmeleri gerekmektedir."
Yazar, devam eden konuşmasında, Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli borçlarının ertelenebilmesi için 4 Şubat 2013 tarihine kadar İlçe Müdürlüğümüze Güncellenmiş Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Belgesi, Çiftçi Belgesi, kimlik ve arazi bilgileriyle birlikte dilekçe ile müracaat etmeleri ve ilgili kredi kuruluşuna da aynı süreler içinde yazılı müracaatta bulunmalarını istedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü M. Murat Yazar, çiftçilerin kararnamenin yayınlandığı 2 Ocak 2013 tarihinden itibaren bir ay içerisinde 4 Şubat 2013 günü mesai bitimine kadar tanınan bu son şansı kaçırmamaları uyarısı yaptı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı