Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çiftçiler başkanla buluştu

Çiftçiler başkanla buluştu

Perşembe günü sabah saatlerinde Cafe Özgüde karşılanan Belediye Başkanı Aysana eşlik eden üreticiler Başkan Aysanı bağrına bastı.

Perşembe günü sabah saatlerinde Cafe Özgü`de karşılanan Belediye Başkanı Aysan`a eşlik eden üreticiler Başkan Aysan`ı bağrına bastı.
S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Namık Güven, Erdek Ziraat Odası Başkanı Murat Kaleş, Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ömer Özkaynak, Doğanlar Köyü Muhtarı Ramis Golagan, Erdek Ticaret Odasının Yönetim Kurulu eski Başkanı Adnan Baykuş, AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı Yöneticilerinden Bülent Özgü ile kahvaltıda yer alan konukların destek verdiği üreticilerle buluşma toplantısı coşku ve heyecanla sürdü.
Başkan Aysan`a kahvaltıda ağırlayan üreticiler, belediyeden bekledikleri isteklerini aktardı.
Üreticilerin dertlerini, sorunlarını dinleyen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, üreticilerden gelen talep üzerine, belediye ve çiftçi malları birlikteliği ile 4 yıldan bu yana sorunlarını çözmek için uğraştıklarını anlattı.
Marmarabirlik`in bölgemiz zeytin üreticileri için çok önemli bir kuruluş olduğunun altını çizen, Aysan, yeni hazırlanmakta olan Marmarabirlik Zeytin Tarım Satış Kooperatif Birliği ile Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifini yakından ilgilendirecek çok önemli kanun değişikliklerinin yapılacağının sinyalini verdi.
Namık Güven: "Tarım Satış Kooperatifleri Ve Birliklerinde Denetim Kurulları Kaldırıldı" 
Üreticilerin verdiği kahvaltılı toplantıda yer alan S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyelerinden Namık Güven, Erdek`teki kooperatifte görevli Denetim Kurulu Üyeleri İsmail Çinur ile Hakkı Süzgün`ün Türkiye Büyük Millet Meclisi`nden çıkan kanunla görevlerine son verildiğini hatırlattı.
Namık Güven konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında, "15 Kasım 2011 tarihinde görevi devir almış olduğumuz Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu olarak göreve seçildik. 
Bu tarihten itibaren görevimizi şevk ve heyecanla yerine getirmeye devam ediyoruz. Bu son 11 Nisan 2013 tarihinde yürürlüğe giren ve resmi gazetede yayınlanarak değişikliğe uğrayan 4572 sayılı kanuna göre 2011 yılında kooperatifimize seçilen Denetim Kurulu üyelerimiz İsmail Çinur ile Hakkı Süzgün`ün görevleri sona erdi. Bundan sonraki zaman dilimi içerisinde Denetim Kurulu üyeliklerine ana sözleşme ile belirlenecek olan Bağımsız Denetim Kurulu üyeleri bakacaklardır. Bu işlem Türkiye genelinde bulunan Tarım Satış Kooperatifleri ve Birliklerinde uygulanacaktır dedi.
Güven, daha sonra çıkan kanunla görevlerine son verilen bir buçuk yıldan beri beraber görev yaptığı arkadaşlarına teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Marmarabirlik, Tariş, Fiskobirlik gibi Türkiye`de faaliyet gösteren Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri ile Tarım Satış Kooperatiflerini yakından ilgilendiricek kanun değişikliği çalışmalarının hükümet tarafından deva ettiğini üreticilerle paylaştı.
Değiştirilerek kabul edilecek yeni kanunu göre, Marmarabirlik yönetim kurulunda görev yapacak 4 yönetim kurulu üyesinden en az ikisinin 4 yıllık Üniversite mezunu olma şartı getirileceğini sözlerine ekledi.          Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli