Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Çiftçiler, arazilerin satışı konusunda bilgilendirildi

Çiftçiler, arazilerin satışı konusunda bilgilendirildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü organizasyonunda Erdek'te ‘Tarım Arazilerinde Mülkiyetin Devri ve Miras İşlemleri' konulu toplantı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü organizasyonunda Erdek’te ‘Tarım Arazilerinde Mülkiyetin Devri ve Miras İşlemleri’ konulu toplantı düzenlendi.
Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin usul ve esasları belirleyen Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler, ilçemizde gerçekleşen bir bilgilendirme toplantısında katılımcılara anlatıldı.
Erdek Öğretmenevi Toplantı Salonunda saat 13.30’da başlayan bilgilendirme toplantısında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Balıkesir İl Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisleri Kudfettin Deper, Mehmet Mandacı ve Mustafa Karaduman Tarım Arazilerinde Mülkiyetin devri İşlemleri hakkında çiftçileri bilgilendirme yaptı.

Düzenlenen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör ile çok sayıda çiftçi katıldı.
5403 Sayılı Kanunun bazı maddelerinde değişiklik yapan "6537 Sayılı Kanun" ve "Tarım Arazilerinin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelik" hükümleri ile tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali gibi konulardaki yeni düzenlemelerin sunumlu anlatıldığı toplantıda, katılımcılardan gelen sorular tek tek yanıtlandı.
Tarım Arazisi satışı sırasında tapuya gelerek işlem yaptırmak isteyen vatandaşların, bu işlem esnasında İl veya İlçe Tapu Müdürlükleri ile İl veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden teknik bilgi aldıktan sonra satış işleminin gerçekleşebileceği kaydedildi. Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli