Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çiftçi Kayıt başvuru süresi uzatıldı

Çiftçi Kayıt başvuru süresi uzatıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2015 üretim yılına ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemi´ne (ÇKS) başvuru süresini 29 Şubat´a kadar uzattı.

Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"n Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirildi.
Üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları üretim yılının 30 Haziran tarihinde sona eriyor ve çiftçiler bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere ÇKS´ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı giremiyordu.
Yapılan bu değişiklikle, çiftçiler 2015 üretim yılına ilişkin çiftçi kayıt başvurularını 29 Şubat´a kadar yaptırılabilecek. Sisteme kaydolmak veya kayıtlarını güncellemek üzere çiftçilerden istenecek belgeler arasına, tarımsal sulamada elektrik kullanan çiftçilerden abone numarasını gösterir son bir ay içinde alınmış belge de eklendi.
ÇKS, bakanlık tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı olup başkaca fonksiyonlarının yanı sıra tarımsal destekleme araçlarının etkin ve rasyonel bir şekilde planlanması ve uygulanması işlevini görüyor. Bakanlıkça ÇKS verileri gözetilerek çiftçilere tarımsal destekleme ödemeleri yapılıyor.

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli