Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP'nin roman vekil adayı Manyas'ta

CHP

CHP İzmir 1.bölge 5.sıra roman milletvekili adayı Özcan Purçu Manyas'ta roman vatandaşların çoğunlukta olduğu Maltepe ve Yenimahalle de konuştu.

CHP İzmir 1.bölge 5.sıra roman milletvekili adayı Özcan Purçu Manyas'ta roman vatandaşların çoğunlukta olduğu Maltepe ve Yenimahalle de konuştu.
Beraberinde Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, CHP Manyas İlçe Başkanı Av.İsfendiyar Ülker ve partililer ile roman vatandaşları ziyaret eden Purçu, mahallede davul zurnayla karşılandı.
Seçilmesi halinde Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olacak olan Özcan Purçu, 92 yıllık bir özlem bitti. Bu ülkede bin 400 yıldan beri roman vatandaşlar yaşıyor. Ama bugüne kadar ne görüldük, ne duyulduk, ne işitildik. Kendi yoksulluğumuzu, yoksunluğumuzu, sefaletimizi hep içimizde yaşadık hiç kimseye şikayet etmedik. Ülkemize bir gram zeval vermedik. Devletimize ait bir tane camı kırmadık. Hiçbir şekilde saygısızlık etmedik.” dedi.
Purçu, Şu an 6 milyon roman vatandaşı yaşıyor. Hangi ile giderseniz gidin, hangi ilçeye giderseniz gidin illa bir roman mahallesine rastlarsınız. Ama ne acıdır ki bizim mahallelerimize demokrasi girmedi. Bizim mahallelerimize özgürlük eşitlik girmedi. Dolayısıyla herkes demokrasiden bahsetti, eşitlikten bahsetti. Biz bunun bir gramını bile görmedik. Düşünebiliyor musunuz ki öyle bir demokrasi olsun, 6 milyon roman vatandaş yaşasın, ama ne sözü dinlensin, ne temsil edilsin, ne sorunları konuşulsun, ne de görülsün, duyulsun” diye konuştu.
Roman çocuğunun artık hayal kurabileceğini ifade eden Purçu Hurdacı babasını, çiçekçi annesini örnek almayacak, Özcan abilerini örnek alacak. Çocuklarımız okuyacak. Bu ülkede milletvekili de olacak, doktor olacak, öğretmen olacak. Eğer bir bu ülkenin ferdi isek her konuda her zaman şansımız vardır.” diyerek sözlerine ekledi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli