Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CHPnin Büyükşehir adayı Sözata coşkulu karşılama

CHPnin Büyükşehir adayı Sözata coşkulu karşılama

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat, dün ziyaret ettiği ilçemizde, ziyaret ettiği CHP Erdek İlçe Başkanlığında coşku ile karşılandı.

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat, dün ziyaret ettiği ilçemizde, ziyaret ettiği CHP Erdek İlçe Başkanlığında coşku ile karşılandı.
CHP`liler Sözat`ı Düzler`de karşıladı
Seçim çalışmalarında bulunmak üzere Balıkesir`den Erdek`e gelen CHP`nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat, ilçeye 5 kilometre uzaklıktaki Düzler Mahallesinde karşılandı.
CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal ile CHP`nin Erdek Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sarı ve partililerce Düzler`de konvoy ile karşılanan Sözat, burada halkı selamladıktan sonra CHP Erdek İlçe Başkanlığına geçmek üzere Erdek`e geldi. 
Sarı, CHP İlçe Örgütünde konuştu
CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat`ın parti binasına gelişiyle ilk konuşmayı yapan CHP Erdek Belediye Başkan adayı Hüseyin Sarı, Sami Sözat`ın tombaladan veya kumbaradan çıkarak Büyükşehire belediye başkan adayı gösterilmediğini söyledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Ziraat Mühendisi olduğunu, köylünün çiftçinin halinden en iyi Sözat`ın anlayabileceğini partilileriyle paylaşan CHP Erdek Belediye Başkan Adayı Sarı, devamında şöyle konuştu: "Erdek`te bir CHP rüzgarı vardı, ancak baktım ki bu kasırgaya dönüşmüş durumda. Biz Erdek`te seçimi zaten kazandık ancak adım gibi eminim ki Büyükşehride Cumhuriyet Halk Partisi kazanacaktır." 
Geçmiş 5 yılın muhasebesinin önümüzdeki 30 Mart Seçimlerinde yapılacağını hatırlatan Sarı "Ben Erdek Belediyesini 5 yıl önce 40 milyon lira borç ile bıraktım. Geçen 5 senede bu borca 80 milyon daha ilave edildi. Üstüne üstün bizim çoğunlukta olduğumuz meclisten 15 milyon da kredi çıkarttırdık bu mevcut yönetime. 
Yaklaşık 2 ay sonra bu 5 senenin muhasebesini yapacağız. Peki, benim halkım bu paraların nereye gittiğini ne yapıldığını sormayacak mı? Ben eminim ve inanıyorum ki soracak. Onlar sandıkta soracaklar. Bizde başa gelince hukuk ile soracağız. Ben 5 senedir yargılanıyordum. Ama bakın dimdik karşınızdayım. Erdek`e  huzur getireceklerini söylediler 5 sene önce. Peki şu an Erdek nasıl? Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir halde insanlar birbirlerine selam veremez oldular. İşte biz bu zihniyeti bitireceğiz. Sen şuncusun sen buncusun gibi kafatasçı zihniyeti bitirerek herkesi kucaklayarak el ele iktidara yürüyeceğiz. Hem yerel de hem genelde."
Partililere Büyükşehir statüsünü de anlatan Belediye Başkan Adayı Sarı, "Erdek Belediyesi`nin Büyükşehir ile beraber gelirleri tam 3 katı artacaktır. Yaklaşık 45 milyon bir bütçemiz olacak. Giderlerimizin % 80`i Büyükşehir Belediyesince karşılanacaktır. Yani buda demek oluyor ki Erdek`e 15 yılda yapılabilinecek yatırım 1 senede yapılabilecektir." diye konuştu.
Erdek`te seçimlerde meclisi 15 - 0 kazanacaklarını iddia eden Sarı "Ben inanıyorum seçimi kazanmak ile kalmayacağız meclisi de 15 - 0 kazanacağız. Erdek`i zaten kazandık ve şuan artık ben şuna adım gibi eminim ki Büyükşehiri de Sami Sözat ile beraber kazanacağız. Ben Sami Sözat ile beraber yola çıkmaktan gurur duyuyorum." dedi.
Sarı`dan sonra kısa bir konuşma yapan CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat, ülkemizin çok enteresan bir dönemden geçtiğini, bu seçimlerin partiler üstü bir seçim olduğunu öne sürdü.
Türkiye`nin gerçekten çok enteresan bir dönemden geçtiğine değinen Sözat, Geçmişi iyi değerlendirip, geleceği iyi görmemiz gerekiyor. Bu seçim partiler üstü bir seçim haline döndü. 30 Mart 2014 demokrasi ve rejimin geleceği açısından çok önemlidir. Dikkatli olmalıyız ve hepimiz 6 ok altında birleşmeliyiz. Sizlerden desteklerinizi istiyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı.
Parti binasında ki toplantıdan sonra CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat, CHP Erdek Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sarı, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal ve partiler, ilçemize bağlı Aşağıyapıcı, Tatlısu ve Karşıyaka mahallelerini ziyaret ettiler.
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu