Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP´nin takipçiliği su fiyatlarını düşürdü

CHP´nin takipçiliği su fiyatlarını düşürdü

Eski beldelerde su faturaları % 50 düştü

2014 yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir Belediyesi olan Balıkesir´de, su ve kanalizasyon hizmetleri BASKİ´ye bağlandı. Geçiş döneminde su faturalarına yansıyan ücretler, birçok vatandaşın tepkilerine neden oldu.
CHP Büyükşehir Meclis Grubu, eskiden belde statüsüne sahip olan yerlerin su tarifelerinin büyükşehir yasasına göre yüksek olduğunu meclis gündemine getirdi.
CANAN KIRDAR´IN AÇIKLAMASI
Konuyla ilgili bilgi veren Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Canan Kırdar, ?Ağustos 2016´da hükümetin büyükşehirlerdeki su tarifeleri ile ilgili yasası çok açıktır. Bu yasaya göre, tüzel kişiliği kaldırılarak tek mahalleye dönüştürülen beldelerde, içme ve kullanma suları için alınacak ücret beş yıllık süreyle en düşük tarifenin yüzde 50´ sini geçmeyecek şekilde belirlenmelidir.

Buna karşın BASKİ genel müdürlüğü bu yasal zorunluluğu dikkate almadan tarife ücretlerine herhangi bir indirim uygulamamaktaydı. Bilindiği gibi BASKİ´nin olağan genel kurulları yılda iki kez olmak üzere kasım ve mayıs aylarında gerçek-leşmektedir. BASKİ, mart ayında yaptığı olağanüstü genel kurulunda nihayet bu indirim kararını aldı.
CHP üyeleri olarak yer aldığımız tarife komisyonunda bu durumu defalarca dile getirmemize karşın, dinletememiştik. Nihayet parti grubumun ısrarlı takibi sonucunda bu hatadan dönüldü. BASKİ´nin mart ayı olağanüstü genel kurulunda, konu gündeme getirilerek bu hata düzeltildi. ?dedi.
Kırdar, Büyükşehir Bele-diyesinin bu yerleşim yerlerinden şimdiye kadar fazladan tahsil ettiği ücretlerin de geri ödenmesi gerektiğini vurgularken, ?Bugüne dek yasalara aykırı bir şekilde tahsil edilen su paralarının da en kısa sürede vatandaşlarımıza geri ödenmesi gerekmektedir. Bu konunun da takipçisi olacağız. ?diye konuştu.
Yeni düzenlemeyle birlikte bölgemizde büyükşehir yasası öncesi belde statüsünde bulunan Erdek Ocaklar, Karşıyaka, Bandırma Aksakal ve Edincik mahallerinde su ücretleri düşecek. Ancak BASKİ´nin, kanunun çıktığı tarihten itibaren altı ay boyunca aldığı yüksek ücretlerin ise geri ödenip ödemeyeceği bilinmiyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli