Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CHP Milletvekili Havutça: Emeğin onuru emekçi zulmüne son verecek”

CHP Milletvekili Havutça:  Emeğin onuru emekçi zulmüne son verecek”

CHP Balıkesir Milletvekili ve Milletvekili adayı Namık Havutça, 7 Haziran akşamı, en yüce değer emeğin onuru emekçi zulmüne son verecek!” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Milletvekili adayı Namık Havutça, 7 Haziran akşamı, en yüce değer emeğin onuru emekçi zulmüne son verecek!” dedi.
Havutça 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, İşçi ve emekçilerimizin, toplumun tüm kesimlerinin, yurttaşlarımızın gelecek kaygısı duymadan, hakça, onurlu ve insanca yaşayacağı bir düzenin inşası için adım adım yaşanacak bir Türkiye'ye doğru yürüyoruz” diye konuştu.
Havutça, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: 1 Mayıs işçinin, emekçinin birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Bugün işçi ve emekçilerimiz toplumun her kesiminde hissedilen zorlu bir süreçten geçiyor. Türkiye'de her 100 işçiden sadece 10'u sendikalı. 100 işçiden sadece 5'inin toplu sözleşme ve grev hakkı var. 12 Eylül darbesinin mirasına sahip çıkan iktidar emekçinin, işçinin en temel haklarını yok sayan malum zihniyetin iktidarı artık son günlerini yaşıyor. Çünkü, 7 Haziran akşamı, en yüce değer emeğin onuru emekçi zulmüne son verecek. İşçi ve emekçilerimizin, toplumun tüm kesimlerinin, yurttaşlarımızın gelecek kaygısı duymadan, hakça, onurlu ve insanca yaşayacağı bir düzenin inşası için adım adım yaşanacak bir Türkiye'ye doğru yürüyoruz. Malum zihniyetin iktidarında kölelik düzeni taşeron işçilik sistemin 5 kat arttı. Biz söz verdik, yaşanacak bir Türkiye'de taşeron çalışma başta olmak üzere tüm kölece çalıştırma düzenlerine karşı insanca çalışmayı getireceğiz. Yurttaşlarımız, insanca çalışma ve yaşama haklarıyla birlikte grev, örgütlenme ve toplusözleşme haklarından kesintisiz, yasaksız ve engelsiz yararlanabilecekler. Bugün iktidar tarafından yaratılan 1 Mayıs – Taksim gerilimi ile işçi ve emekçinin birlik, dayanışma ve mücadelesine engel olmak istenmekte, emek ve emekçiden korkan iktidar gücünü elinde tutmak güdüsüyle yasaklara sarılmakta ve 1 Mayıs sürecini bizzat kendi isteği gibi şekillendirmek istemektedir. İşçi ve emekçi halktır, milletin ta kendisidir! Taksim, halkındır! Bunun aksini düşünen zihniyet de yarattığı gerilimin içinde yok olmaya mahkûmdur. Her şeyden önce, 1977 yılında Taksim'de katledilen 37 insanımızı bir kez daha saygıyla anıyor, 1 Mayıs, işçi ve emekçilerin birlik, mücadele, dayanışma gününü kutluyorum. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın işçi ve emekçinin mücadele ve dayanışma günü.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı