Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHPli Vekiller Başbakanı topa tuttu

CHPli Vekiller Başbakanı topa tuttu

CHP Milletvekilleri Bandırmada basın toplantısı yapıp Başbakana yüklendi.

CHP Milletvekilleri Bandırma`da basın toplantısı yapıp Başbakan`a yüklendi.
Beraberinde getirdiği içi boş gaz bombalarıyla Bandırma`da basın toplantısı yapan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "Bir Başbakan`ın dili kin ve nefret dili olmamalı. Bu toplumu iç savaşa götürür. Taksim Gezi Parkı protestolarında gerçekleştirilen müdahale düşman askerine saldırı gibi olmuştur. Burada ülkede 10 yılda tüketilecek gaz bir haftada tüketilmiştir" dedi.
CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ortak basın toplantısı düzenledi. 
Taksim Gezi Parkı olayları ile gelişen sürecin değerlendirildiği toplantıda, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça beraberinde getirdiği içi boş gaz ve sis bombalarını basın mensuplarına göstererek, Taksim`de polisin kullandığı bu bombaların orada bulunan gençlerin sağlıklarında olumsuz etkiler yaratacağını söyledi. 
Havutça, "Bir Başbakan`ın dili kin ve nefret dili olmamalı. Bu toplumu iç savaşa götürür. Taksim Gezi Parkı protestolarında gerçekleştirilen müdahale düşman askerine saldırı gibi olmuştur. Burada ülkede 10 yılda tüketilecek gaz bir haftada tüketilmiştir" dedi.
CHP Milletvekili Akar: "Başbakan kontrol altına alınmalı"
      CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ise Dolmabahçe sarayında oturup vapur iskelesinden inen insanları akşama kadar dikizleyip nasıl giyindiklerine bakacağına gençlerin neler talep ettiği ile ilgilensen daha iyi olur diyorlar. Ben geçen hafta mecliste AKP Grubuna seslendim. Eğer Türkiye`nin önünü açmak istiyorsanız eğer kardeşkanı dökülmesin, eğer birilerinin daha ölmesini istemiyorsanız bu Başbakan`ı kontrol altına alın dedim. Kontrolsüz güç, güç değildir. Bugün Tayyip Erdoğan freni patlamış bir dolmuş gibi sağa sola savruluyor. Türkiye böyle bir Başbakan`ın yönetmesini hak etmiyor. Bir ülkenin Başbakanı provakatör olmaz. Reyhanlı`da ölen vatandaşların Sünni olduğunu söylemek Türkiye`deki 76 milyon vatandaşın fişlendiği anlamına geliyor. Bir Başbakan gençlerine çapulcu demez, ayyaş demez, bunları söylemez. O nedenle Başbakan`ın AKP Grubu tarafından acil kontrol altına alınması gerekiyor. Çünkü gidişat hiç iyi değil" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı