Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

CHPli Havutça muhtarlarla görüştü

CHPli Havutça muhtarlarla görüştü

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.
CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça`nın düzenlediği toplantıya, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, CHP Bandırma İlçe Başkanı Metin Ok, İl Genel Meclis Üyeleri İsmet Koçyiğit ve Ahmet Dönmez ile birlikte Bandırma köy ve mahalle muhtarları katıldı.
Havutça, "Bu toplantıyı kamusal bir toplantı olarak değerlendiriyor, değerli ve önemli buluyorum" diyerek başladığı konuşmasında muhtarların sorunlarını dinleyeceklerini ifade etti. 
Muhtarların köy ve mahallelerde devleti temsil eden, vatandaşla devlet arasında köprü görevi üstlenen kamu görevlileri vurgulayan Havutça, "Muhtarlarımızın aylıklarını net asgari ücret düzeyine çıkaracak, sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesini sağlayacak Mart ayında verdiğimiz kanun teklifimiz İçişleri Komisyonu`nda gündeme alınmayı bekliyor" dedi.
Havutça, milletvekili olarak bir yıl önce TBMM`de yemin ettiklerini anımsatarak TBMM`de yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplumun önemli bir kesiminin taleplerini yerine getirecek 30 kanun teklifinde imzası bulunduğunu, yürütme organın yasama tarafından denetlenmesinde önemli bir mekanizma olan soru önergesi hakkını 52 defa kullandığını, TBMM Genel Kurul gündeminde 4, gündeme alınmayı bekleyen 12 araştırma önergesi bulunduğunu ve TBMM Genel Kurulu`nda kürsüyü en çok kullanan 5 milletvekilinden biri olduğunu söyledi.
AKP Milletvekili Cemal Öztaylan ile şahsi bir sorunu olmadığını belirten Havutça, "Bir tek problemiz var. Balıkesir ve Bandırma`nın sorunları. Bu noktada hizmet getireceksek Ankara`da iktidar partisinin milletvekili olarak Sayın Öztaylan, yerel yönetim iktidarındaki bir milletvekili olarak ben, birlikte el ele sorunları Balıkesir ve Bandırma`nın sorunlarını çözmeliyiz" dedi.
Havutça, 1 yılını anlattı
Namık Havutça, milletvekili olarak bir yıl önce 11 Temmuz 2011`de yemin ederek görevine başladığını anımsatarak, yaptığı çalışmaları anlattı. Havutça, asgari ücrette verginin kaldırılması, ordudan atılanların mağduriyetlerinin giderilmesi, aile sigortasının kurulması, muhtar ve il genel meclis üyelerinin ödenek ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılması, taşeron, geçici ve mevsimlik işçiler hakkında ve toplumun önemli bir kesiminin taleplerini yerine getirecek 30 kanun teklifinde imzası bulunduğunu söyledi. TBMM kürsüsünde işçinin, emeklinin, öğretmenin, öğrencinin, işsiz gençlerin, çiftçinin Balıkesir`in sorunlarını dile getirdiğini belirterek, "TBMM Genel Kurulu`nda kürsüyü en çok kullanan 5 milletvekilinden biriyim" dedi.
Soru önergelerimiz küçümsenmesin
Havutça, sözlü ve yazılı soru önergelerinin halkın talep ve beklentilerine yönelik politika ve programları siyasal anlamda uygulamakla yükümlü olan yürütme organın yasama tarafından denetlenmesinde önemli bir mekanizma olduğunu önergelerini ve AKP hükümetinden gelen yanıtları kamuoyu ile paylaştığını söyledi. TBMM`nin yasa yapımımdan sonra en önemli işlevi denetim olduğunu ifade eden Havutça, soru önergesi hakkını 52 defa kullandığını, TBMM Genel Kurul gündeminde 4, gündeme alınmayı bekleyen 12 araştırma önergesi bulunduğunu söyledi.
Kapımız ve telefonlarımız herkese 24 saat açık
CHP Milletvekili olarak Ankara`da Balıkesir için gayretle görev yaptığını belirten Havutça, "Bizi kimse Ankara`ya zorla göndermedi. Biz kendimiz istedik. Gecemizi gündüzümüzü çoluğumuzu çocuğumuz bir kenara bırakarak aile düzenimizi bir kenara bırakarak bu görevi yapıyoruz. Balıkesir`in bölgemizin, Bandırma`nın sorunları için her zaman kapımız ve telefonumuz 24 saat açık" dedi.
Türkiye`nin, barış ve özgürlüğün ülkesi olsun istiyoruz
 Namık Havutça Türkiye`nin gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. AKP iktidarının kişi başına milli gelirin 10 bin dolar olduğunu iddia ettiğini belirten Havutça, bunun halkın cebine yansımadığını söyledi. Memurun emeklinin açlık sınırında maaş aldığına dikkat çeken Havutça, köylünün en pahalı mazot en pahalı gübre en pahalı ilaç ile üniversitede çocuk okuttuğunu, aile geçindirmeye çalıştığını söyledi. AKP iktidarının dışişlerinde sıfır sorun ile başladığını ancak sıfır barış noktasına gelindiği belirten Havutça şunları söyledi:
 "Türkiye`de biz barış ülkesi bir özgürlük Türkiye`si, bir hoşgörü Türkiyesi hedefliyoruz. Sevginin dilini konuşalım, barışın dilini konuşalım istiyoruz. Dışişlerinde sıfır sorun diye başlayan hükümet şu anda sıfır barış noktasına geldi. Kapı komşumuz ile yaşadıklarımız ortada. Suriye yönetiminin Suriye halkının üzerine bomba atmasını asla kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Ama Türkiye`nin görevi Suriye`ye direkt müdahale ederek Suriye`yi hedef haline getirmek değil. Uluslararası toplum BM ne diyorsa onu dememiz lazım"
Öztaylan ile şahsi sorunum olamaz
AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ile şahsi bir sorunu olmadığını belirten, kendisine barış dili ile yaklaştığını, Ankara`da hiçbir sorun yaşamadıklarını ifade etti. Havutça, "Bir tek problemiz var. Balıkesir ve Bandırma`nın sorunları. Bu noktada hizmet getireceksek Ankara`da iktidar partisinin milletvekili olarak Sayın Öztaylan, yerel yönetim iktidarındaki bir milletvekili olarak ben, birlikte el ele sorunları Balıkesir ve Bandırma`nın sorunlarını çözmeliyiz. Sahil bandı sorununu çözmeliyiz. Bu yetki iktidarda. Bandırmanın üniversite sorunu var. Denizcilik fakültesi ile ilgili bir yer tahsisi yaptı belediyemiz. Bununla ilgili adımların atılması lazım. Bandırma`da üniversite olması için bütün koşullar hazır" dedi.
Balıkesir`i böldüğüm doğru değil
Havutça, nüfusu 750 bini geçen ve Balıkesir`in de dahil olduğu illerin büyükşehir ya da bütünşehir olması planlandığını belirtti. Balıkesir`in büyükşehir olmasını yürekten desteklediğini, ama itirazları olduğunu ifade eden Havutça,  "Eğer Bütünşehir olursak zaten kıt kanaat geçinen köylülerimizin üzerine çok ciddi yükler binecek. Elektrik parası, su parası, temizlik parası, emlak vergisi artacak. Çok ağır yükler binecek. Bu durum köylerimizi köylülerimizi son derece olumsuz etkileyecek. Türk örgütlenme modelinin atomudur köy!. Köy tüzel kişiliklerini yok ederek, Türk örgütlenme modelinin temeline dinamit konuyor. Bu çok yanlış bir karar. Köylerimizin ve köy muhtarlıklarımızın kaldırılmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Ülkenin tarihsel ve bilimsel koşullarını göz önünde bulundurarak bu değişimi yapmak gerekiyor" dedi.
Balıkesir ile ilgili Bandırma`dan çıkan bir milletvekili olarak bu topraklarda doğup büyümüş bir insan olarak Balıkesir`de Bandırma`nın il olmasıyla ilgili söylemlerimi dile getirdiğinde Balıkesir`den baskı gördüğünü ifade eden Havutça, "Haksız doğru olmayan eleştiriler alıyorum. `Bandırmalısın Bandıma milletvekilliği yapıyorsun` hatta zaman zaman o kadar ağır eleştiriler oluyor ki `Balıkesir`i bölüyorsun, bölücülük siyaseti yapıyorsun` gibi ifadeler kullanıyorlar. Bu ifadeleri kesinlikle doğru bulmuyorum. Aksaray Niğde`den ayrıldı Bulgaristan`a mı bağlandı? Hepimiz aynı toprakların insanları değil miyiz?. Hepimiz bu topraklarda yurtsever insanlar değil miyiz? Böyle bir dil kullanılabilir mi? Asla doğru değil. Ben şahsen Balıkesir`in büyükşehir olmasını yürekten destekliyorum" dedi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli