Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP`li Havutça: Bor halkın malıdır, özelleştirilemez

CHP`li Havutça: Bor halkın malıdır, özelleştirilemez

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bor'un halkın malı olduğunu söyleyip, özelleştirilemeyeceğini açıkladı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bor’un halkın malı olduğunu söyleyip, özelleştirilemeyeceğini açıkladı.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AKP hükümetinin bor madenini özelleştirme gayretinden hiçbir zaman vazgeçemediğini bu nedenle yeniden harekete geçtiğini kaydetti.
ETİ Maden’e bağlı sülfirik asit ve borik asit fabrikalarının özelleştirileceğini açıkladıklarını ifade eden Havutça, “Bor madenini özelleştirme gayretleri karşısında direneceğiz. Çünkü halkın malını kimseye satamazlar.” dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, beraberinde CHP Bandırma İlçe Başkanı Hüseyin Çeri ve partililer ile birlikte Petrol – İş Bandırma Şubesini ziyaret etti.
Şube Başkanı İsmail Kayan’la görüşen Havutça, AKP hükümetinin bor madenini özelleştirmek için yeniden harekete geçtiğini söyledi.
6 Ekim’de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın uygun görüşünü beklediğimiz Eti Maden’e ait özelleştirme uygulamaları olacaktır” açıklamalarını hatırlatan Havutça, AKP hükümetinin Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait sülfirik asit ve borik asit fabrikalarını özelleştirmeyi planladıklarını öne sürdü.
Havutça, “Balıkesir’in, Türkiye’nin zenginliklerini sata sata bitiremediler. Peşkeş çektiler, talan ettiler. Epeydir gözleri bor zenginliklerinin üzerinde. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ‘bor madenini özelleştirmeyi düşünmüyoruz’ dese de Maliye Bakanı aradan 10 ay sonra çıkıp ‘özelleştirme uygulamaları olacaktır’ diyor. Akıllarının bir köşesinde bu ülkenin geleceğini satmak var. Bor madenini özelleştirme gayretleri karşısında direneceğiz. Çünkü bor halkın malıdır. Halkın geleceğidir. Halkın malını, geleceğini kimseye satamazlar” diye konuştu.
Havutça, Balıkesir’in ve Türkiye’nin zenginliği ile ilgili konuları Meclis’e taşıdıklarını, bu konuyu da Meclis’te yine gündeme getireceğini sözlerine ekledi.
Kayan da, Eti Maden`de geçmiş yıllarda bor madenlerinin işletilmesi ve faaliyetlerini düzenleyen 2840 Sayılı Kanun`da değişiklik yapılması yoluyla hizmet alımlarının önünü açılarak borda özelleştirmeye niyetlenildiğini dile getirdi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli