Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHPli Havutça Avşa Adasında

CHPli Havutça Avşa Adasında

Esnafı dinledikten sonra beraberindeki basın mensuplarına konuşan Havutça, Burada yaz sezonu bitti. Esnaf bu sezon da kan ağlandığını anlattı. Esnaf kepenk kapatma noktasına gelmiş. AKPnin politikaları buradaki halkı silindir gibi eziyor dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça`nın Avşa gezisine, CHP İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Göçmez, CHP Avşa Belde Başkanı Fatih Başıdinç, CHP Avşa Belde eski Başkanı Doğan Yılmaz, Eski Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Selim Üstün, Eski Meclis Üyesi İbrahim Engin eşlik etti.
Beraberindeki heyet ile birlikte tek tek Avşa esnafının sorunlarını dinleyen Milletvekili Havutça`ya, ada esnafı "Sezon çok kötü geçti. Zarar ediyoruz" diye dert yandı. 
Havutça, Avşa esnafının kötü bir sezon geçirdiğini üzülerek öğrendiğini belirterek, "Burada yaz sezonu bitti. Esnaf bu sezon da kan ağlandığını anlatıyor. Esnaf kepenk kapatma noktasına gelmiş. AKP`nin politikaları buradaki halkı silindir gibi eziyor" diye konuştu.
Avşa halkı Bütünşehir statüsünden endişeli
Milletvekili Havutça, ada halkının kendisine Balıkesir`in Bütünşehir olmasına endişe ile yaklaştıklarını, kendi yöneticilerini kendilerinin seçmek istediklerini aktardı.
Havutça, "Avşa halkı isyan etmiş durumda. Büyükşehir olmanın kendileri için bir avantaj sağlamayacağını anlamış durumdalar ve itiraz ediyorlar. Atama yöneticilerle değil kendi seçtikleri yöneticilerle idare edilmek istedikleri özellikle söylüyorlar. Ben de bu durumu TBMM İçişleri Komisyonu`nda dile getireceğim. Avşa halkının haklı taleplerini Meclis`e götüreceğim" dedi.
Milletvekili Havutça, 1961-1969 yıllarında parlamentoda görev yapan Kırklareli Milletvekili Hasan Tahsin Uzun`la da bir araya geldi. Havutça, 50 yıldır Avşa`da yaşayan Uzun için "Sayın Uzun bizim hemşerimiz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli