Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CHPli Gümüş, komisyonda görüşlerini paylaştı

CHPli Gümüş, komisyonda görüşlerini paylaştı

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, alkol tüketimini düzenleyen torba kanun teklifi hakkında plan ve bütçe komisyonunda görüşlerini dile getirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, alkol tüketimini düzenleyen torba kanun teklifi hakkında plan ve bütçe komisyonunda görüşlerini dile getirdi.
CHP milletvekili Gümüş, görüşülen torba yasada, gençleri uyuşturucudan, kumardan ve diğer kötü alışkanlıklardan korumak, gençler arası oluşan çeteleşmelerden korumak için bir düzenlemenin olmadığını öne sürdü. 
Alkol düşkünlüğü ve zararlı maddelerle, uyuşturucuyla, çeteleşmelerle ilgili maddelerin böyle bir torba yasa yerine çok daha ciddi bir çalışma ile ilgili yeni kanun ve düzenlemeler içinde görmek isterdik diyerek görüşlerini üyelerle paylaşan CHP Milletvekili Gümüş, "Yasayı hazırlayış tarzınızda bu özen ve yaklaşım yoktur. Yani biçim ile öz ilişkisi dengesizdir. Ne yaptığınızı bir sistem içerisinde anlayabilmek mümkün değildir" dedi.
CHP Milletvekili Gümüş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu yasayla üniversite içinde verilen bir kokteylde alkol tüketimi yasaklanmaktadır. Bu hizmeti Catering şirketi vermektedir. Bu konu açıklığa kavuşturulmalıdır. Ya da bir yabancı üniversite rektörüne verilen yemekte misafir bir bardak şarap içmek istediğinde, üniversite öğretim üyeleri lokantasında şarabın ikramında sorun çıkacaktır. Ben şunu size açıkça söyleyeyim; düzenlemenin nedeni siyasi bir yaklaşımdır. Değilse; o zaman soralım 11 yıldır alkol düşkünlüğü konusunu boş bıraktınız da 11 yıl sonra torba yasayla mı konuyu düzenlemeyi düşündünüz? Tutumunuz hiç de ikna edici değildir. Arkadaşlar, burası torba yasaların komisyonu haline gelmiştir. Torba yasalar teknik komisyonu. Her konu bir yasaya serpiştiriliyor, konuların düzenli ve bütünlük içerisinde kamuoyunda ele alınması engelleniyor. Yani, bir anlamda demokrasiyi bypass etmekle anti-demokratik uygulamaların örneğini veriyorsunuz. Nerede kaldı Plan Bütçe Komisyonu`nun "Plan" kısmı? Adeta Torba-Bütçe Komisyonudur çalıştığımız komisyon."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu