Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHPli belediye den Atık Su Arıtma Tesisi hamlesi

CHPli belediye den Atık Su Arıtma Tesisi hamlesi

Ayvalıkın CHPli Belediyesi, ilçeye Atık Su Arıtma Tesisi kazandırılması için ilk adımını attı. Ayvalık ilçesinin en büyük eksikliklerinden biri olarak nitelendirilen Atık Su Arıtma Tesisinin temel atma töreninde kurban kesildi.

Ayvalık`ın CHP`li Belediyesi, ilçeye Atık Su Arıtma Tesisi kazandırılması için ilk adımını attı.
Ayvalık ilçesinin en büyük eksikliklerinden biri olarak nitelendirilen Atık Su Arıtma Tesisi`nin temel atma töreninde kurban kesildi.
Ayvalık Belediye Başkanı Bülent Türközen`in öncülüğünde gerçekleşen temel atma törenine, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Küçükköy Belediye Başkan Vekili Murat Akıner, Balıkesir İGM Üyesi Fevzi Keklikçi, CHP İlçe Başkanı Fatih Ayyürek, Ayvalık Belediyesi`nin CHP`li Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, ihaleyi kazanan firmanın yönetim kurulu başkan yardımcısı, tesisin yapımını üstlenen Multiclaier Arıtma Sistemleri şirketinin Genel Müdürü, Genel koordinatörü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ayvalık Belediye Başkanlığı`n dan yapılan açıklamada; Elektroliz sistemiyle çalışacak olan Elektroflokülasyon Prosesli Atık Su Arıtma Tesisi`nin; Ayvalık`ın Engürü ve Kumlubahçe mevkilerinde deniz kıyısındaki hazineye ait eski plajın bulunduğu 750 metrekarelik alanın belediye tarafından açılan ihaleyi kazanan Koçoğlu İnşaat firmasınca kiralanarak, yap-işlet-devret modeliyle, önümüzdeki Mayıs ayı sonuna kadar hayata geçirileceği ve arıtma tesisinin A`dan Z`ye tüm masraflarını karşılayacağı ifade edildi.
Ayvalık Belediyesi`nin tahakkuk ettiği atık su bedelinden alınacak paylarla hizmet verecek firmanın 10 yıllık sürecin sona ermesinin ardından Arıtma ünitesini Ayvalık Belediyesi`ne faal halde teslim edeceği kaydedildi. 
Şartname gereği, Ayvalık`ın Engürü mevkiinde ki Mitralyöz Burnunda bulunan derin deşarj ünitesinin hemen yakınındaki Kumlubahçe koyunda yapılacak olan arıtma ünitesinde, ihaleyi kazanan firmanın, arıtılan suyun Sağlık Bakanlığı`nın öngördüğü kriterleri taşımaması halinde Ayvalık Belediyesinden herhangi bir ücret alamayacağı vurgulandı.
Tesis çevreye koku yaymayacak
Multıclair Arıtma Sistemleri firmasının Genel Müdürü Adnan Pekşen, inşaatına başladıkları tesisin kapalı bir sistemle çalışacağını anlatıp, "Bu nedenle çevreye herhangi bir rahatsızlık vermeyecektir. Ayvalık`ın yaz aylarındaki nüfusu olan 90-100 bin kişilik arıtma yapabilecek bir tesis olacaktır. İhtiyaç olması halinde modüler olarak büyütülebilecek bu tesis, Ayvalık`ın en büyük sorunu olarak nitelendirilen arıtma sorununu çözümleyecektir" dedi.
Koçoğlu İnşaat firmasının finansörlüğüyle yapılacak tesisin, Konya-Cihanbeyli Belediyesi`nin ardından belediye bazında hayata geçirecekleri ikinci proje olacağını hatırlatan yüklenici şirketin Genel Koordinatörü Köksal Köksal, "Bugün temelinin atıldığı Elektroflokülasyon Prosesli Atık Su Arıtma Tesisi`nin Nisan-Mayıs ayında açılışını yapmayı amaçlıyoruz. Yapacağımız arıtma tesisindeki tüm üniteler kapalı olacak ve dışarıda hiçbir ünitesi bulunmayacaktır" açıklamasını yaptı.
Köksal, Elektroflokülasyon Prosesli Atık Su Arıtma Tesisi`nin, Biyolojik Arıtma Tesisi`nden farkının; inşaat ve işletme maliyetinin daha düşük, kapladığı alanın daha küçük, kapalı sistem olduğu için çevreyi rahatsız edebilecek herhangi bir koku yayma probleminin olmadan, daha az personelle faaliyetle hizmet verebileceği olduğunu belirtti.
Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, temel atma butonuna basarken arıtma tesisinin ilçeye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli