Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CHP’li Aytekin ‘Peynir fiyatları şahlandı!’

CHP’li Aytekin ‘Peynir fiyatları şahlandı!’

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, böyle giderse peynirin sadece televizyon ekranlarında görülebileceğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, böyle giderse peynirin sadece televizyon ekranlarında görülebileceğini söyledi. 
CHP Milletvekili Aytekin, Ulusal Süt Konseyi’nin sütün litresi için üreticiye verdiği desteği arttırmamasına tepki gösterdi. 
Süt ineklerinin mezbahalarda kesim kuyruğuna gireceğini ifade eden Aytekin “İktidarın amacı, süt üreticisini tamamen bitirmek gibi görünüyor. Bu kafayla giderse, peynir lüks olacak. Sadece televizyonda göreceğimiz bir besin olacak.” dedi. 
Aytekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Gıda Komitesi talimatıyla çiğ süt fiyatı 7.5 TL olarak sabitlendi. Tarım Bakanlığı üreticiye verdiği 20 kuruşluk desteği arttırmadı. Diğer yandan ise süt tozu ihracatı kısıtlandı. Arz fiyatlarını kontrol edip, nihai ürün artışından üreticiyi mahrum bırakmanın mantıkla açıklanacak yanı yoktur. Ulusal Süt Konseyi’nin yarattığı sistem, birkaç büyük üreticiyi ve 3 harfli marketlerin tedarikçilerini korurken, Anadolu’nun dört bir yanındaki üreticiler ise mağdur edilmektedir. Üreticiler, bu destek fiyatlarıyla açıkça zarar etmektedir. Bu kararla küçük üreticilerin süt inekleri mezbahalarda kesim kuyruğuna girecektir. Bu fiyatlar, çiftlikte küçük üreticiyi, markette ise tüketiciyi mağdur edecektir. İşin özeti şudur: Meralarımızı kullanmak yerine saman ithal ediyoruz, üreticiyi desteklemek yerine Venezuela’dan peynir ithal ediyoruz, tüketiciye gelince de market raflarında uzaktan baktırıyoruz. Böyle giderse süt ve süt ürünleri fiyatlarında hızlı yükselişler göreceğiz. Bunun sonucunda da peynirleri sadece televizyonda göreceğiz. Tarımda ithalata bağımlılık sürerse ülke iflas eder.”                                Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı