Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHPli Akovadan, madde bağımlılığı araştırma önergesi

CHPli Akovadan, madde bağımlılığı araştırma önergesi

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, sağlıklı bir toplum ve gelecek için çocuklarımızın suçlardan, madde bağımlılığından ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla...

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, sağlıklı bir toplum ve gelecek için çocuklarımızın suçlardan, madde bağımlılığından ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Meclis Araştırma önergesi verdi.
Önergesinde, "Geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızın her türlü suça bulaşma ve yönlendirilmelerinin, madde bağımlısı olmalarının ve diğer zararlı alışkanlıklar edinmelerinin nedenlerinin tespit edilmesi ve incelenmesi; bu sorunların altında yatan toplumsal sorunların belirlenmesi; çocuklarımızı her türlü suça, madde bağımlılığına ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı koruyucu, önleyici, tedavi ve rehabilite edici gerekli politikaların üretilmesi amacıyla bir Meclis araştırmasına ihtiyaç duyulduğunu" dile getiren CHP Balıkesir Milletvekili Akova, şu konulara değindi: "Çocuklarımızın suçlardan, madde bağımlılığından ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunması sağlıklı bir toplum ve gelecek için çok önemli bir konudur. Özellikle madde bağımlılığı biyolojik, ruhsal ve sosyal boyutları olan, hem bireysel hem de toplumsal olarak yıkıcı sonuçlara yol açan çok önemli bir sağlık sorunudur. Çocuklarımızın korunması için konunun bütün tarafları ile işbirliği yaparak, gerekli koruyucu, önleyici ve sorun giderici tedbirlerin tespiti ile çözüme yönelik politikaların belirlenmesi toplumumuzun belkemiği olan çocuklarımızın fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişimi açısından çok büyük önem taşımaktadır. Nüfusumuzun % 34`ü 19 yaşın altında olup, her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak daha iyi bir geleceğe hazırlamak için mücadele etmemiz gereklidir. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek kurabilmek için, çağımızın önemli bir sorunu olan madde bağımlılığına karşın yakın, orta ve uzun vadeli uygulanabilir politikalar ve stratejiler geliştirmemiz zorunludur. Çocukların her türlü suçtan, madde bağımlılığından ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunması bağlamında, durum tespiti ve koruma tedbirlerine duyulan ihtiyacın belirlenmesi için riskli durumlar ve riskli ortamların belirlenmesi gereklidir. Çocukların her türlü zararlı durum ve alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağlamak için önleyici tedbir olarak eğitsel çalışmalar yapılmalıdır. Her türlü zararlı durum ve alışkanlıkla suçlu ya da bağımlı olmuş çocuklar için tedavi ve çözüme yönelik projeler, politikalar ve kurumsal işbirliğinin geliştirilmesi zorunludur. Madde bağımlılığı ile mücadele çok zorlu adımları olan, çocuğun ailesi, okulu, ilgili kurumların işbirliği ve koordineli çalışmaları ile çözümlenebilecek; daha sonrasında da sürekli takip edilmesi ve iletişimde olunması gereken bir konudur. Madde kullanımı ile mücadele konusunda ortak bir dilin oluşturulması, kurumlar arası eş güdüm sağlanması ve güçlendirilmesi, mevcut düzenlemeler ve protokollerin yetersizliklerinin tespiti sorunun çözümü için önemli adımlardır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı