Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHPli Akova Doğalgazın Gelmesi İçin Abone Bedellerini Yatırın Çağrısı Yaptı

CHPli Akova Doğalgazın Gelmesi İçin Abone Bedellerini Yatırın Çağrısı Yaptı

CHP Milletvekili Nedret Akova, kendisinin doğalgaz bağlantı bedelini yatırdığını açıkladı.

CHP Milletvekili Nedret Akova, kendisinin doğalgaz bağlantı bedelini yatırdığını açıkladı.
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, doğal gazın gelmesi için abone bağlantı bedellerinin yatırılmasının son tarihi olan 29 Ekim`i kaçırmayın hatırlatması yaptı.
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, ilçelere doğal gaz ulaştırılmasını sağlamak amacıyla yapılacak abone başvurularında halkımızın abone bağlantı bedeli yatırması için son tarihi olan 29 Ekim`i kaçırmamalarını istedi.
Doğal gaz gelmesi için kendisinin de gerekli şart olan abone bağlantı bedeli 335 lirayı yatırdığını belirten Akova, ilçelere doğal gaz getirilmesi hakkında şöyle konuştu:
"Doğal gaz gelebilmesi için, mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 10.000`in üzerindeki ilçelerden, ilçe merkezindeki toplam elektrik abone sayısının asgari % 60`ına tekabül eden elektrik abonesinin başvurusu gereklidir. İlçelerde doğal gazın ulaştırılması konusunda istekli olan elektrik abonelerince belirtilen abone bağlantı bedeli, ilgili il özel idaresince açılacak hesaba yatırılacak ve nemalandırılacaktır. Abone bağlantı bedelini yatıran elektrik abone sayısı toplamı, toplam elektrik abone sayısının % 60`ını geçen ilçelere bağlantı hatlarının yapımı için ilgili il özel idaresi tarafından BOTAŞ`a başvuruda bulunulacaktır. Başvuruda bulunanların ilçedeki toplam elektrik abone sayısının % 60`ını geçmediği ilçeler ile herhangi bir sebeple bağlantı hattı yatırımı gerçekleştirilemeyen ilçeler için yatırılan abone bağlantı bedelleri, ilgili il özel idaresi tarafından geri ödeme gününe kadar işlemiş olan faizi ile birlikte abone bağlantı bedelini yatıran elektrik abonelerine iade edilecektir. BOTAŞ`ın yaptığı ihaleden sonra dağıtım şirketi kurulup, doğal gaz bağlantısı yapılacaktır. Bu yüzden vatandaşlarımızın ilçelerine doğal gaz gelebilmesi için abone bağlantı bedellerini zamanında yatırma konusunda duyarlı olmaları gerekmektedir."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli