Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP´li üyelerin zam talebini AK Parti ile MHP birlikte ret etti

CHP´li üyelerin zam talebini  AK Parti ile MHP birlikte ret etti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarifelerine yeni yılda zam yok.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarifelerine yeni yılda zam yok.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık 2. Birleşimi Yapıldı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın seferberlik çağrısı üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un 2017 yılında belediye hizmet ve tarifelerine zam yapılmaması önerisi CHP´li üyelerin ret oyuna karşın kabul edildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı 2. Birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan´ın başkanlığında yapıldı. Yoklama ve açılışın ardından meclis gündeminde yer alan komisyon raporları görüşülerek meclisin onayına sunuldu. Meclis toplantısının ilk gündem maddesi ise 2017 Mali Yılında uygulanacak tarifelerin belirlenmesi için Tarife Komisyonu´ndan gelen raporun görüşülmesi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın seferberlik çağrısı ve ülkenin içinde bulunduğu durum göz önüne alınarak Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un 2017 yılı için belediye tarifelerine zam yapılmaması önerisi ile Tarife Komisyonu zam uygulamama kararı aldı. Komisyon raporu CHP´li meclis üyelerinin ret oyuna karşın, AK Parti ve MHP´li meclis üyelerinin oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyon raporuna göre İmar Plan Değişikliği talepleri haricinde hiçbir Büyükşehir hizmetine zam yapılmayacak.
Komisyon raporunu Tarife Komisyonu Başkanı Mehmet Birol Şahin sundu. Daha önce Daire Başkanlıkları´nın 2017 yılında uygulanması gereken tarife değişikliği önerilerini komisyona sunduklarını ifade eden Şahin, ?Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur bize % 10-15´lik tarifelere istenen artışın yapılmaması ve zam yapmayın isteği oldu. Başkanımızın, hem Büyükşehir hizmetlerinden yararlanan vatandaşlarımızın, hem esnafımız ruhsat olsun, araçlarda olsun bu tarifelerde mevcut zam isteklerinin kabul edilmemesini ve 2017 yılında Büyükşehir Belediyesi´nin zam öngörmemesini talep etti. Sadece resmi Gazete´de Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen alt üst oranları var. Onları biz belirlenmiyoruz. Zaten 2013 yılında beri bakanlar Kurulu da zam yapmıyor. 2017´de zam öngörmüyoruz. Öngördüğümüz zam sadece İmar Plan değişikliklerinde? diye konuştu. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı