Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP´li Tüm´ün gündeminde zeytin ve hava kirliliği var

CHP´li Tüm´ün gündeminde zeytin ve hava kirliliği var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi(PM) Üyesi Mehmet Tüm, Balıkesir´in önemli ekonomik kaynaklarının başlarında zeytin-ciliğin geldiğine işaret ederken, ?Zeytincilik, dünya ile rekabet edebileceğimiz sektörlerin başın-da

Balıkesir ili, zeytin ve zeytinyağı üretimi ile ünlü bölgelerimizden biridir. Buradan AKP iktidarına sesleniyorum. İthalat sopasını üreticinin kafasında tutmaktan vazgeçin. Üreticinin girdi maliyetlerini düşürün. Özellikle mazot ve gübre fiyatlarını uygun düzeye indirin? dedi.
HAVA KİRLİLİĞİ
Sanayileşmeden kaynaklanan kirliliğin özellikle Erdek ve Bandırma bölgelerinde yaşayanların sağlıklarını tehdit eder boyutlara ulaştığına dikkat çeken milletvekili Mehmet Tüm, şu değerlendirmede bulundu:
?Kanser hastalığındaki artış ciddi boyutlara ulaştı. Hastalarımızın, Büyükşehir olan Balıkesir ve ilçelerinden diğer kentlere taşınması üzücü ve utanç vericidir. Çevre kirliliği, bölgede ciddi boyutlara ulaşmıştır. Önlem alınmadığı takdirde ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkması kaçınılmazdır. Zaten yetersiz olan sağlık tesisleri, ciddi bir sorunu karşılayacak durumda değildir. Çevre ve Sağlık bakanlarını göreve çağırıyor, tüm bu çevresel sorunlara karşın hâlâ bölgede termik santral yapmayı plânlayan AKP iktidarını uyarıyorum. Halkın sağlığı ve geçimiyle oynamayın.?
Kaz Dağları´nın, insanlığın bize bıraktığı önemli kültürel, ekolojik ve mitolojik miras olduğuna da işaret eden Tüm, ?Dünyanın sayılı oksijen depolarından bu mitolojik ve coğrafi bölgemiz, kimi rantçıların, onların siyasi ortaklarının hedefi olmuştur. Bölgede yapılan siyanürlü altın-maden aramaları, doğayı tahrip etmektedir. Ayrıca tüm derelere göz diken AKP iktidarı, Kaz Dağları´nda 8 adet hidroelektrik santrali (HES) ve baraj inşaatı yapmayı planlamaktadır. Kaz Dağları´nın tüm ekolojik özelliğini bozacak, yok edecek bu çalışmalara izin verilmemelidir. Bu doğa ve kültür mirası olan Kaz Dağları mutlaka ?Dünya Kültür Mirası´ listesine alınmalıdır? dedi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli