Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´li Tüm´den Maliye Bakanına zam tepkisi

CHP´li Tüm´den Maliye Bakanına zam tepkisi

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından açıklanan yeni vergi zamlarına tepkiler tüm hızıyla sürüyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından açıklanan yeni vergi zamlarına tepkiler tüm hızıyla sürüyor.
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, hükümetin Motorlu Taşıtlar Vergisi´ne getirdiği % 40´lık zamla yetinmeyeceğini internetten telefona, kiralardan kredi faizlerine zamların devam edeceğini ileri sürdü.
Türkiye´de vergi adaletsizliğinin rekor kırdığını söyleyen CHP´li Mehmet Tüm, Meclis´e sunulan torba yasayla yeni zamların yapılacağını ifade etti. CHP´li Tüm, ?Herkes şu an MTV´ye yapılan % 40´lık zammı konuşuyor ama Meclis´e sunulan torba yasayla birlikte internet ve telefon iletişiminden kiralara, kredi faizlerinden sigortaya kadar birçok hizmetin de fiyatı yükselecek. Ayrıca belediyelerin yol, su, aydınlatma gibi hizmetleri sunarken tesis bakımı, düzenleme gibi gerekçelerle yurttaştan alacağı ücretler de artacak. Hükümet kendine finans arıyorsa yeni ´kandırılma vergisi´ oluştursun. Kandıran ve kandırılanların mal varlığının % 1´i bile vergi olarak alınsa bütçe açığı tümüyle kapanır.? dedi.
Hükümetin lüks harcamalarında olağanüstü artışın olduğunu kaydeden Tüm, ?Maliye Bakanlığı ?Malı-ye Bakanlığı´ gibi çalışıyor. En son yapılan açıklamalarda kamu harcamalarında tasarrufa gideceği söyleniyor ama baktığımızda ne Saray´a örtülü ödenek yetişiyor, ne Diyanet İşleri Başkanlığı´na bütçe yetiyor, ne lüks makam araçlarının sayısı azalıyor ne de kamuda lüks binaların kiralanması engelleniyor. Kendi yandaşlarının vergilerini sıfırlayıp kendi lüksünden de bir adım geri atmayan bir bakanlık, bütçe açığını yurttaştan aldığı fahiş vergilerle kapatmaya çalışıyor. Bu zamlarla hükümetin yoksul ve emekçi halkın düşmanı olduğu ortaya çıkmıştır. AKP Genel Başkanı alenen Anayasayı tanımadığını söylediği için de Anayasamızın 73. Maddesindeki ?Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, malî gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının sosyal amacıdır.´ hükmü de dikkate alınmıyor. Yurttaşlarımız ne yazık ki Saray´ında lüks içinde yaşayan bir partili başkan, onun 75´i ikiye bölemeyen bir Maliye Bakanı ve sermaye yanlısı emek düşmanı bir hükümetle yönetiliyor. Bu durum 2019´da mutlak suretle değişecek.? dedi. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Maliye Bakanına tepkisi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli