Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP´li Tüm´den Büyükşehir Başkanına ?Rotterdam? uyarı

CHP´li Tüm´den Büyükşehir Başkanına ?Rotterdam? uyarı

CHP Milletvekili Tüm´den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´a Rotterdam uyarısı geldi.

CHP Milletvekili Tüm´den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´a Rotterdam uyarısı geldi.
Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan, siyasi kriz nedeniyle bir açıklama yapan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Erdek Bölgesine kurulmak istenilen liman ile ilgili Rotterdam Yönetimiyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan ?iyi niyet? anlaşmasının derhal iptal edilmesini istedi.
Konu ile ilgili olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´a bir çağrı yapan Tüm, bizler siyasi olarak rakip partilerde olsak, ülkemizin onuru söz konusu olunca her türlü siyasi rekabeti bir kenara bırakarak, ortak duruş gösterebilmeliyiz. Hollanda´nın Hükümet üyelerine karşı yaptıkları olumsuz tutumu kınıyoruz. Çünkü söz konusu bakanlar kendilerini ya da AKP´yi temsil etmekten ziyade Türkiye Cumhuriyeti´ni temsil etmektedirler. Bizler Sayın Bakanlara karşı yapılan bu haksız tutumu tüm Türkiye´ye yapılmış sayıyoruz. Ancak devlet arası karşılılık ilkesi gereği bizde Hollanda ile olan ilişkilerimizi yeniden gözden geçirmeliyiz. Bu kapsamda AKP´li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´u göreve çağırıyorum. Rotterdam Yönetimi ile yapılan Liman ile ilgili ?iyi niyet protokolünü? Uluslararası basının önüne iptal edin. Gerekirse bunu Rotterdam´a giderek yapın. Bizler muhalefet olarak sizin yanınızda olacağız.? dedi.
Hamasi nutukların yerine somut adımlar atmanın daha etkili olacağını dile getiren Tüm, ?Bu meselenin partisi yoktur, söz konusu Türkiye´dir, ulusal itibarımızdır.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli