Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

CHP´li Tüm, Uğur, tehdit edenleri kamuoyuna açıklasın

CHP´li Tüm, Uğur, tehdit edenleri kamuoyuna açıklasın

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´un istifasının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´un istifasının ardından önemli açıklamalarda bulundu.
Tüm ?Edip Uğur, kendisini tehdit edenleri kamuoyuna açıklamak zorundadır? dedi.
Edip Uğur´un istifa ederken söylediği ?Ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti´de siyaset yapma imkânımız ortadan kalkmıştı? sözlerini hatırlatan CHP´li Tüm, ?Belediye başkanlarının istifa ederken yaptığı açıklamalar, hepimizin bildiği acı gerçekleri açığa çıkarmaya devam ediyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Saray yönetimini kastederek ?kabile devleti´ diyordu ama biz mafya devleti gibi hareket ettiğini de öğrenmiş olduk. Uğur´un istifa ederken sarf ettiği sözler, Saray´ın ülkeyi tehdit ve şantajla yönettiğinin en açık ispatıdır. Bu tek adam düzeninde, parti için yıllarca çalışsanız dahi bir gün tehdit ve şantajla partiden uzaklaştırılabilirsiniz. Edip Uğur´un bundan sonra yapacağı tek bir şey kalmıştır. Edip Uğur eğer milli iradeye sahip çıkmak istiyorsa kendisine oy veren halka karşı sorumluluğu gereği, şahsını tehdit edenleri, ailesine baskı yapanları açıklamakla mükelleftir. Öte yandan Edip Uğur´un bu sözleri aynı zamanda açık bir suç duyurusudur. Büyükşehir belediye başkanının tehdit edilmesine karşı savcıları göreve çağırıyoruz.? dedi.
Edip Uğur´un istifa ederken ?Kamuoyunda seçimle gelen seçimle gider prensibimiz rafa kaldırılmış, emirle gider şeklinde algılanmaya başlanmıştır? sözlerini de yorumlayan CHP´li Tüm, şunları söyledi: ?Biz 16 Nisan´da bugünleri öngörerek ?tek adam rejimine hayır´ demiştik. Ama ne yazık ki, o süreçte yaptığımız uyarıların hiçbiri dikkate alınmadı. Bugün geldiğimiz tablo ortadadır. Biz ?seçimle gelen seçimle gitmeli´ diye düşünen belediye başkanlarından kendilerine oy veren seçmen iradesine sahip çıkmalarını beklerdik ve bekliyoruz. Tek adamın her şeye karar verdiği bir ülkede, milli iradenin hiçbir şekilde sağlanamayacağı ortadadır. Saray yönetiminin bu tutumuna karşı biz, dün olduğu gibi bugün de demokrasi ve adalet çağrısı yapıyoruz. Eğer başkanların bir suçu varsa bunu istifayla örtemezsiniz. Bir suçu yoksa da görevden keyfinize göre el çektiremezsiniz. Seçimle gelenin akıbetini onu oraya seçimle getiren halk vermelidir. Saray yönetimi, şimdilik halın iradesine ipotek koyduğunu düşünse de AKP´ye notunu o yok saydığı irade er geç verecektir.?
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı