Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´li Milletvekili Havutça

CHP´li Milletvekili Havutça

?Kıyak af uygulamasını meclise getirmek ahlak dışı bir uygulamadır?

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ?AKP´nin, cezaevindeki tecavüzcülerin mağdur olduğunu gerekçe göstererek af kararı çıkarmaya çalıştığını belirterek, iktidarın tecavüzcülere yönelik yaptığı yasal düzenleme ile kız çocuklarına tecavüz edenlere ?Kıyak af uygulamasını´ meclise getirmesinin ?ahlak dışı olduğunu? vurguladı.
Havutça, ?AKP´nin, tecavüzcüleri affetme adına gece yarısı bütün muhalefet partilerinden gizli bir şekilde mecliste görüşülmekte olan kanun tasarısının geçici 1. maddesine ek bir önerge şeklinde sokmaya çalışması, cezaevinde olan tecavüzcülerin mağdur olduğunu gerekçe gösterip genç kızlara ve çocuklara tecavüz edenleri af kararı çıkarmaya çalışması ne vicdana ne ahlaka sığar? dedi.
Havutça, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?AKP´nin tecavüzcünün mağdurla evlenmesi durumunda cezasının ertelenmesini öngören teklifin, genç kızlara ve çocuklara yapılan tecavüzü meşrulaştırma niteliğini taşımaktadır. Böyle bir yasal düzenlemenin hiçbir gerekçesi olamaz. Sadece tecavüzcüye değil, Tecavüzü azmettirene ve tecavüze yardım edene de yasal zırh getiren bu düzenlemenin altına imza atan, bunu genel kurula sunan AKP´li vekillerin vicdanından, insanlığından şüphe duymaktayım. Bu yasal düzenlemeye imza atarak genel kurula getiren AKP vekillerinin mağdurları ve mağdur ailelerini hiç düşünmediği ortadadır. AKP´nin yasalaştırmaya çalıştığı bu düzenlemeyle 16/11/2016 tarihine kadar işlenen tecavüz suçlarının af edilmesi ön görüldüğü gibi, AKP´nin bu kanun tasarısı yasalaşırsa meşrulaşan tecavüz suçları dönemsel olarak yapılacak düzenlemeler ile tekrardan af kapsamına alınacaktır. Yani AKP iktidarı her 3 yılda ya da 5 yılda bir tecavüzcülere af çıkarıp ceza almalarını önlemek istiyor. Yani AKP´nin bu yasal düzenlemesi Türkiye´de tecavüze teşvik niteliğini taşımaktadır.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Milletvekili Havutça
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli