Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP´li Havutça´dan bomba iddia!

CHP´li Havutça´dan bomba iddia!

?FETÖ´cü suikast timi serbest mi bırakıldı??

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a suikast yapmak için hazırlık yapan 3 kişilik timin ?Balıkesir´de gözaltına alındıktan sonra gizlice serbest bırakıldığı yönünde kamuoyunda oluşan soruları Başbakan Binali Yıldırım´a yöneltti.
Havutça, ?Mart 2017 tarihinde Balıkesir´de bir otomobile düzenlenen operasyonda, FETÖ´nün 3 kişilik suikast timi yakalandı. İstihbarat birimlerine göre İstanbul´a gittikleri belirlenen timin amacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile diğer devlet büyüklerine suikast yapmaktı? açıklamasından sonra ?Bu timin akıbeti ne oldu? 

Balıkesir´de yakalanan suikast timi ile ilgili soruşturma devam ediyor mu? Kamuoyunda bunların gizlice serbest bırakıldığı yönünde bir intiba bulunmaktadır. Bu suikast timinin serbest bırakıldığı doğru mudur?? gibi hayati öneme sahip soruların cevabını almak için Başbakan Binali Yıldırımın cevaplaması için Türkiye Büyük Millet Meclisine yazılı soru önergesi verdi.
Havutça Başbakanın cevaplaması için verdiği yazılı soru önergesinde şu soruların cevabını talep etti: ?Mart 2017 tarihinde Balıkesir´de yakalanan suikast timi ile ilgili soruşturma devam ediyor mu? İstihbarat birimlerinin verilerine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile diğer devlet büyüklerine suikast yapmayı planlayan bu time ne oldu? Haklarında nasıl bir işlem yapıldı? Kamuoyunda bunların gizlice serbest bırakıldığı yönünde bir intiba bulunmaktadır. Bu suikast timinin serbest bırakıldığı doğru mudur? 3 zanlı, sorgulanmak üzere emniyete götürülürken araçta, bir gece görüşlü susturucu özelliği bulunan uzun namlulu tabanca, bir Smith Wesson marka toplu tabanca, çok sayıda mermi, elektroşok cihazı, 3 kar maskesi, askeri kamuflaj, çelik yelek, 8 kelepçe, biber gazı, muşta, cep telefonları ve SIM kartlar varmış. Zanlıların FETÖ üyesi oldukları ve aramalarının olmasına rağmen bu askeri teçhizatı nasıl sağlamışlardır. Şüphelilerden birinin kamudan ihraç edilmiş eski memur diğerinin ise iş adamı olduğu yönünde bilgiler bulunmaktadır. Üçüncü şüphelinin askeri ya da emniyet bağlantısı var mıdır??
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Havutça bomba iddia
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli