Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP´li Havutça, MHP´li Belediye Başkanına öfke kustu

CHP´li Havutça, MHP´li Belediye Başkanına öfke kustu

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, geçtiğimiz hafta 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Balıkesir Balya ilçesi Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı´nı barkovizyonla kapatan belediye başkanını sert bir dille e

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, geçtiğimiz hafta 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Balıkesir Balya ilçesi Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı´nı barkovizyonla kapatan belediye başkanını sert bir dille eleştirdi.
CHP Balya İlçe Başkanı Gülay Dayıcan, Balya´nın MHP´li Belediye Başkanı Osman Kılıç´ı 19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nda Atatürk Anıtı´nı sakladığı ve Atatürk´ün önüne geçtiği gerekçesiyle başkanı kınaması ve konuyu milletvekillerine taşıması üzerine CHP´li Havutça´dan açıklama geldi.
Havutça, yapılanların izah edilecek bir tarafının olmadığını, ülkenin kurucusu ve lideri olan Mustafa Kemal Atatürk´e düşmanca yaklaşımların affedilir olmadığını vurguladı.
Havutça, açıklamasında şunları kaydetti: ?Türk Ulusu, aydınlık Türkiye´nin kurucusu Atatürk´e sevgisini, saygısını ve bağlılığını içten duygularla göstermektedir. Bu duyguları yıkmaya kimsenin gücü yetmez. Bizlere tam bağımsız, lâik, demokratik, çağdaş bir devlet armağan eden Yüce Atatürk, Ulusumuzun varlığıyla özdeşleştirdiği, yüreğinde erişilmez kıldığı Ölümsüz Önderimizdir. Türk Ulusu, Atatürk´ü unutmamıştır ve unutmayacaktır. Ona gereken değeri ve saygı her zaman gösterecektir. Milletimiz, ilke ve devrimlerine, düşünce sistemine ve Cumhuriyetimize her koşulda sahip çıkacak, ülkülerini gerçekleştirmek, gösterdiği hedeflere ulaşmak için elbirliğiyle çalışacaktır. Bıraktığı eserin büyüklüğünün ve sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk Ulusu,
bağımsızlık savaşımızın önderi, lâik ve demokratik Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Atatürk´ü sonsuza kadar gönlünde yaşatmayı sürdürecektir. Mevcut iktidar 14 yıldır sistematik olarak Atatürk´ün adını unutturmaya çalışıyor. Üzücü olan MHP´li bir belediye başkanın buna alet olup, AKP politikalarına hizmet etmesidir. İngiliz´in, Fransız´ın, Yunan´ın, Alman´ın ve hatta tüm dünyanın saygı duyduğu bir lider olan Atatürk´e saygısızlığı bu millet asla affetmez. Unutulmamalıdır ki Atatürk´ün bu ülke için yaptığı mücadele ve fedakarlık sonucu o belediye başkanı o koltukta, o makamda oturmaktadır.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false