Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´li Havutça iktidar partisine ince mesaj verdi

CHP´li Havutça iktidar partisine ince mesaj verdi

CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, mahkeme kararıyla görevden uzaklaştırılan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´ya isnat edilen suç hakkında bilgilendirmede bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, mahkeme kararıyla görevden uzaklaştırılan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´ya isnat edilen suç hakkında bilgilendirmede bulundu.
Tutuklamalara ve ülkedeki adaletsizliklere değinen Havutça, konuşmasında ?Sarayı olan ama adaleti olmayan saraylarıyla, bakanlığı olan ama adaleti olmayan bakanlıklarıyla Türkiye, adaletsiz bir ülke hâline geldi? dedi.
Konuşmasında adalet vurgusu yapan Havutça, şu detaylara yer verdi: ?CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu´nun tutuklanmasından sonra bir kez daha Türkiye´nin gündemine adalet duygusu oturdu. Şimdi, Sayın Bakan, bir milletvekilinin yurt dışına kaçma teşebbüsü var mı, kaçma ihtimali var mı? Bir milletvekili neden tutuklu olarak yargılanır? Bakın, buna ilişkin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları var, Anayasa Mahkememizin iki tane örnek kararı var. Şimdi, biz buradan şunu anlıyoruz, bize Enis Berberoğlu üzerinden deniliyor ki: ?Ey milletvekilleri, ayağınızı denk alın; Hükümete karşı yapacağınız muhalefette sizi de casusluk, eften püften bir davayla suçlar doğru cezaevine göndeririz´. Enis Berberoğlu üzerinden TBMM milletvekilleri açıkça tehdit ediliyor. Aslında, millî iradenin kendisi tehdit ediliyor. Yeliz Koray adında bir gazeteci Kocaeli Gazetesi´nde eleştirel bir yazı yazıyor, gözaltına alınıyor. Twitter´dan, Facebook´tan öğrenciler, gençler düşüncelerini ifade ediyor, gençler takibata uğruyor, gözaltına alınıyor, hapse tıkılıyor. Burası neresi? Türkiye´nin insan hakları alanında yüz akı olan Profesör Doktor İbrahim Kaboğlu´na, neden görevinden atıldığına ilişkin defalarca müracaat edilmesine rağmen Bakanlık hâlâ bir yanıt vermiyor. Ben burada huzurunda soruyorum: Sayın Bakan, sarayı olan ama adaleti olmayan saraylarıyla, bakanlığı olan ama adaleti olmayan bakanlıklarıyla Türkiye, adaletsiz bir ülke hâline geldi. Bakın, belediyelerimiz aynı şekilde. Bugün, bizim Edremit Belediye Başkanımıza bir mahkeme kararı gönderiliyor, 2015´te bir başka beldenin belediye başkanı, oradan kendi görev alanına girmeyen bir şeyle ilgili ilişkilendiriliyor, mahkemeye veriliyor. Diyor ki başkan bana: ?Benim yetki alanımda olmayan bir şeyle ilgili ben sorumlu tutuluyorum´. Ve burada, bölge mahkemesinde belediye başkanımıza ceza veriliyor. Güre Belediyesi Başkanıydı şimdi Edremit Belediyesi Başkanı bu başkanımız, diyor ki? 45 gün süreyle bu başkanımız başkanlık makamından ayrı kalacak. Şimdi soruyorum: Burada ben milletvekiliyim, milletvekilliği görevimle ilgili bana bir ceza veriliyor ama ben milletvekilliği görevimi bırakıyorum, başka bir görevdeyim, sonra bana Meclise girmeme cezası veriliyor. Böyle bir şey olabilir mi? Türkiye´de adaletin dengesi bozuldu. Hep birlikte Türkiye´de herkese lazım olan adaleti, yargı bağımsızlığını, hukuk devletini mutlaka kurmamız lazım; aksi hâlde, büyük hukuk garabetleriyle Türkiye adaletin, gerçekten insan haklarının en fazla ihlale uğradığı bir süreci yaşayacaktır.? Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli