Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP´li Havutça, Bozcaada´da polisle tartıştı

CHP´li Havutça, Bozcaada´da polisle tartıştı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ailesiyle günübirlik tatil için gittiği Çanakkale Bozcaada´dan geri dönerken, özel otomobilinin çakar lambalarını yakıp, rezervasyonsuz olarak feribota binmek isteyince, kendisini durdurup kimlik soran polislerle

 Bazı vatandaşlar milletvekilini yuhalayıp alkışlı protestoda bulundu.
Bozcaada´ya ailesiyle günübirlik tatile giden Havutça, iddiaya göre dün saat 19.00 sıralarında dönüş için Bozcaada Feribot İskelesi´ne geldi.
Rezervasyonu bulunmadığı öne sürülen Havutça, iskelenin bulunduğu otomatik mantar bariyerle kapalı yoldan otomobilin çakar lambalarını yakarak girip, feribota geçişin yapıldığı ilçe meydanına ulaştı. Çakar lambaları yanan otomobil, buradaki polis noktasının önünde geldiğinde durduruldu. Görevli polisler, Havutça´ya kimlik sorup, evraklarını istedi. Milletvekili olduğunu belirten Havutça, "Geçiş için Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ile görüştüm. Zabıtadan da gerekli izni aldım. Gelmiş, bana çakar lambayı soruyorsunuz. Yapın o zaman işleminizi. Ancak, beni bir yere götüremezsiniz" diyerek tepki gösterdi.
Havutça´nın polislerle tartıştığı sırada, çevredeki vatandaşlar toplanıp, cep telefonları ile milletvekili Havutça ile polisler arasındaki tartışmayı kaydetmeye başladı. Bazı vatandaşlar da milletvekili kimliğini ön plana çıkararak, polisle tartışan Havutça´ya alkışlı protestoda bulundu. Ortamın iyice gerilmesi üzerine polis Milletvekili Havutça´yı, polis merkezine davet etti. Ancak Milletvekili Havutça, polis merkezine gitmeyi kabul etmedi. Polis, bunun üzerine Havutça ile bir süre görüşerek sorunu çözmeye çalıştı. Bu sırada çevredeki vatandaşlardan bazıları Havutça´yı yuhalayıp, alkışlı protestoda bulunmaya devam etti. Daha sonra polis merkezine götürülen Havutça, üç saat burada kaldı. Hakkında şikayetci olmaması üzerine polis merkezinden ayrılan Havutça, saat 24.00´teki feribota binerek ailesiyle ilçeden ayrıldı.
Havutça, polis merkezinden çıkarken yaptığı açıklamada, "Polis benim yasak bölgede olduğumu düşündü. Karşılıklı yanlış anlaşılmadan kaynaklı bir tartışma yaşandı. Halbuki belediye başkanından ve zabıtadan izin almıştım. Polis merkezinde çay içtik, konuştuk ve anlaştık" dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false