Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP´li Havutça, Asıl kapatılması gereken yeri ?İncirlik Üssü? olmalı

CHP´li Havutça, Asıl kapatılması gereken yeri ?İncirlik Üssü? olmalı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, İncirlik Üssü´nü emperyalizmin üssü olarak niteleyip, harp akademilerinin değil, İncirlik üssünün kapatılmasını istedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, İncirlik Üssü´nü emperyalizmin üssü olarak niteleyip, harp akademilerinin değil, İncirlik üssünün kapatılmasını istedi.
?Türkiye´nin ve Ortadoğu´nun kritik bir noktasında yer alan ve Dünya´nın da gündeminde olan İncirlik Hava Üssü ülkemize ve bulunduğumuz coğrafyaya kan, gözyaşı, istikrarsızlık ve bölünmüşlükten başka hiçbir şey katmamıştır? diye konuşan Havutça, devamında şöyle konuştu: ?Ülkemize de bir tehdit unsuru olarak varlığına devam eden İncirlik Üssü, düşmanlarımızı çoğaltmış, bize dost olan devletleri düşman haline getirmiştir.Ulusal çıkarlarımıza tamamen ters olan ve emperyalizme hizmet etmekte olan, Ortadoğu´daki ülkelere karşı kullanılan İncirlik Üssünün kapatılması ülke olarak bizleri ve bölgeyi rahatlatacaktır. Hatırlanacağı gibi Amerikan güdümünde olan incirlik üssü darbe girişimine de lojistik destek sağlayarak kuruluş amacına hizmet etmiştir. Ülkemiz ve milletimiz için birçok soru işaretini içinde barındıran incirlik üssü emperyalizmin dışında hiç kimseye hizmet etmemektedir. Bu yaşanılan süreçte de ülkemizin gerçek müttefiklerini ve bu müttefiklerin amaçlarını daha net bir şekilde görmekteyiz. Bölücü ve yobaz teröre son vermek ve bölgemizdeki kaosu sonlandırmak adına atılacak ilk adım incirlik üssünün kapatılması ve üstte bulunan tüm yabancı uçakların, teçhizatların, araç ve gereçlerin Türkiye´den gönderilmesidir. Büyük İsrail Projesinin ve İsrail´in güvenliğinin teminatı olan İncirlik Üssü, bu coğrafyanın enerji kaynaklarının sömürülmesinin de önemli bir ayağıdır. Bu noktada atılacak adımların arkasında olmak Ülkemizin ve bölgemizin geleceği açısından hayati önem taşımaktadır. Harp akademilerinin kapatılması, ordunun baypas edilerek bölgede güçsüz duruma getirilmesi anlamına gelir. Tamda emperyalizmin istediği güçsüz bir Türk ordusu! Bu adımla Bölge ve Türkiye üzerindeki planlarını daha rahat hayata geçirmenin zemini ve koşulları hazırlanmaktadır. TSK´nın en önemli yapı taşını oluşturan Harp Akademilerinin kapatılması yerine Ortadoğu´yu bir virüs gibi kemiren İncirlik Hava Üssünün kapatılması, hem ülkemize hem de bölgedeki barış ve huzura çok daha büyük katkı sağlayacaktır. İşte tam bu noktada siyasi iktidarı atacağı yanlış adımlardan ötürü uyarmak istiyorum.? Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false