Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CHP´li Havutça: AKİT TV sunucu için savcıları görev davet etti

CHP´li Havutça: AKİT TV sunucu için savcıları görev davet etti

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Akit TV sunucusunun Cumhuriyet Gazetesi´ni tehdit etmesiyle ilgili savcıları göreve çağırdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Akit TV sunucusunun Cumhuriyet Gazetesi´ni tehdit etmesiyle ilgili savcıları göreve çağırdı.
CHP´li Namık Havutça, Akit TV sunucusu Yusuf Ozan´ın, Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına yönelik "Keşke bir şeriat olsa, keşke idam olsa sizi sallandırsa" sözleri ile tehdit etmesini Meclis´e taşıdı.
Havutça Akit sunucusu için Cumhuriyet Savcılarını göreve davet etti.
Havutça, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, ?Keşke şeriat olsa. Keşke idam olsa sizi sallandırsa? gibi halkı galeyana getiren sözlerle Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarını canlı yayında tehdit eden Akit TV sunucusunun arkasında kim var? Neden bir işlem yapılmıyor? diye sordu.
Akit TV sunucusu Yusuf Ozan´ın,?Hainsin. Kellenin gitmesi lazım. Tek adam rejimi olsaydı, ah keşke olsa? Sizi iki dakikada kapatsa. Keşke bir de şeriat olsa. Keşke idam olsa sizi sallandırsa. Savaşta sizin gibileri katletmek mubahtır? sözlerine tepki gösteren Havutça, halkı galeyana getiren ve suça teşvik etmeye yönelik sözler sarf eden Akit TV sunucusu hakkında cumhuriyet savcılarını göreve davet etti.
Akit TV programlarından sonra Cumhuriyet Gazetesi´ne "Palalarla basacağız" diye tehdit telefonlarının geldiği bilgisini paylaşan CHP´li Havutça, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sunucunun, ´Özellikle savaşta sizin gibileri katletmek mübahtır´ sözünün açık bir şiddete çağrı olduğuna hiçbir kuşku yoktur. Bu şüphelinin bu sözleri, Türk Ceza Kanunu´nun ve Anayasa´nın düşünce ve ifade özgürlüğünü düzenleyen maddesini açıkça çiğneyen sözleri suç işlemeye tahrik ve tehdit kapsamındadır. Ben buradan, Cumhuriyet Gazetesi´ne yönelik canlı yayında ölüm tehdidinde bulunan Akit TV sunucusu Yusuf Ozan hakkında cumhuriyet savcılarımızı göreve davet ediyorum? dedi. Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı