Bugün, 19 Mart 2024 Salı

CHP´li Akın´dan Erdek ve Bandırma´da sel mağdurlarına ziyaret

CHP´li Akın´dan Erdek ve Bandırma´da sel mağdurlarına ziyaret

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, sel felaketi yaşanan Erdek ve Bandırma´da hasara uğrayan yerlerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

 Vatandaşlara ve esnafa bir kez daha geçmiş olsun diyen Akın, ?Burada 100 liralık bir zarar varsa 100 liralık hasarın karşılanması için vatandaşlarımızın yanında duracağız. Halkımızın, esnafımızın zararının karşılanıp karşılanmadığını takip edeceğiz? dedi. 

Üniversiteden Doç. Dr. Ahmet Aydın´ın yöneteceği sempozyumda, Bandırma, Erdek, Gönen, Manyas ve Marmara ilçeleri ile ilgili toplam 259 yazarın hazırladığı 157 bildiri ile araştırmanın, uzmanlığın ve deneyimin paylaşılabileceği bir atmosfer ve olanak sağlanması amaçlanıyor.
Sempozyumun açılış programı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde, 17 Eylül 2018´de, saat 14.00´te başlayacak. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılış dersinin ardından, saat 16.00´da, ?Dünden bugüne Daskyleion, Kyzikos ve Zeytinlada? konulu sempozyum özel oturumu gerçekleştirilecek.
Özel oturuma şu konuşmacılar davet edildi:
Prof. Dr. Tomris Bakır (Daskyleion Antik Kenti İlk Kazı Ekibi Başkanı)-Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyesi
Prof. Dr. Abdullah Yaylalı (Kyzikos Antik Kenti İlk Kazı Ekibi Başkanı)-Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Öztürk(Erdek Zeytinliada Kazı Ekibi Başkanı)-Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi
Doç. Dr. Nurettin Koçhan (Kyzikos Antik Kenti Kazı Ekibi Başkanı)-Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü Üyesi) Özel oturumun ardından, saat 17.45´te sempozyum katılımcıları ilk bildiri sunumlarını yapacak.
Sempozyum, 18 Eylül 2018 günü, saat 09.30´da başlayarak, 6 salonda, paralel oturum şeklinde, saat 18.15´e kadar bildiri sunumları sürecek.
18 Eylül 2018´de, saat 20.00´de ?gala yemeği? verilecek.
19 Eylül 2018´de, sosyal program kapsamında Manyas Kuşcenneti ve Gönen´e gezi düzenlenecek.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli