Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´li Akın´dan Adalet Yürüyüşü açıklaması

CHP´li Akın´dan Adalet Yürüyüşü açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Enis Berberoğlu´nun tutuklanması ve ??Adalet Yürüyüşü´´ ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Enis Berberoğlu´nun tutuklanması ve ??Adalet Yürüyüşü´´ ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.
Türkiye´nin en saygın gazetecileri hatta ülkenin kurucu partisinin bir milletvekili olan Enis Berberoğlu´nun AKP tahakkümü altındaki yargı tarafından tutuklandığına değinen CHP Milletvekili Akın, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Ülkedeki tüm kurumları tekeline alarak ??partili´´ haline getirilen AKP Türkiye´sinde sadece Cumhurbaşkanı değil hakimler, savcılar bile ??partili´´ hale geldi. Adalet Bakanlığı´nın 24 Nisan´da avukatlıktan hâkimliğe geçiş sınavıyla aldığı 1.341 hâkimin % 90´ı AKP´nin il ve ilçe teşkilatlarından seçildiği düşünüldüğünde cumhuriyetin en önemli organının saraya bağlandığını söyleyebiliriz. Böylesine bir yargıdan hukuka uygun kararlar vermesi eşyanın tabiatına aykırı olur. Siyasallaşmış yargı; hukuka, evrensel normlara göre değil partinin hatta tek bir kişinin istediği kararları veriyor. Ülkemizde yargı, bağımsız ve herkese eşit koşullarda değil kişiye hatta damatlara özel uygulanıyor. Yargı´da ??Adalet mülkün temelidir´´ anlayışı terk edildi, ??Damatlar mülkün temelidir anlayışı´´ yerleştirildi. Tüm bu hukuksuzluklara artık yeter diyoruz! Gandhi nasıl İngiliz tekeline karşı yürüyüşünü başlattıysa, biz de saray rejiminin tekeline karşı yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Kuruluşun, kurtuluşun ve devrimlerin partisi olarak Atatürk´ün izinden, Genel Başkanımızın liderliğinde adalet yürüyüşümüzü Güvenpark´tan başlattık. Bu topraklarda adaleti kalıcı hale getirmek için yılmadan, yorulmadan yürüyoruz çünkü haklıyız. Adalet hiç kimsenin tekelinde olamaz.? Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli