Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP´li Akın, yerel basının sorunlarına el attı

CHP´li Akın, yerel basının sorunlarına el attı

?Yerel basın halkın sesidir?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, yerel basının sorunlarının araştırılarak bu sorunlara çözüm getirilmesi amacıyla meclis araştırma önergesi verdi.
Akın, yerel basının, yöre halkının kültürel kimliğini korumak, haklarına sahip çıkmak, yöreye saygın bir konum kazandırmak gibi pek çok elzem görevi olduğunu, adeta yerel kamuoyunun sesi olduğunu belirtti.
Akın, ayrıca yayımlanan haberlerle bölgenin sorunlarını gündeme getirerek yöneticilere aktarılmasına aracı olan yerel basının sorunlarına yöneticilerin kulak vermesi gerektiğini de ifade etti. Yerel basının en önemli gelir kaynağını olan resmi ilan gelirlerindeki azalmanın, yerel basının ekonomik anlamda sıkıntılarla karşılaşmasına neden olduğunu belirten Akın, tarifede artışa gidilmesi gerektiğini belirtti.
Akın, önergesinde şunları kaydetti: ?Yerel basın; bölge insanının ihtiyaçlarının, eksiklerinin, yaşadıkları bölgeye ait olması gerekenlerin daha teferruatlı bir şekilde yer aldığı, sonuç alınması için tartışıldığı, istendiğinde ulusal medyaya taşındığı bir alandır. Yerel basını ulusal basından ayıran en önemli farklılık yerel konulara yer veriyor olmasıdır. Yerel basın, yöre halkının kültürel kimliğini korumak, haklarına sahip çıkmak, yöreye saygın bir konum kazandırmak görev sorumluluğunu yerine getirir. Yayımlanan haberlerle bölgenin sorunlarını gündeme getirerek yöneticilere aktarılmasına aracı olur. Yerel basın ayrıca bölgeye ait yerel kültürün zenginleşmesine ve korunmasına katkı sağlar. Yerel yönetimlerin toplumla sağlıklı ilişkiler kurmasının da aracı olan yerel basın, demokrasinin gelişmesine de katkı sunar. Yerel ekonomiyi, yerel firmaların tanıtımını yaparak, reklamlarını yayınlayarak destek verir. Bölge için bu kadar elzem görevlere sahip olan yerel basının pek çok sorunu bulunmaktadır. Yerel basın kuruluşları ve çalışanları ağır ekonomik sorunlarla karşı karşıyalar. Anayasal güvence altına alınan bir alanda yerel basın temsilcileri, devletten bu konuda desteklerini beklemektedir.? Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli