Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP´li Akın, vatandaş için doğalgazda indirim istedi

CHP´li Akın, vatandaş için doğalgazda indirim istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, BOTAŞ´ın doğalgazda yaptığı % 9´luk indirimin konut tüketicilerine ve sanayicilere yansıtılmamasını eleştirerek, ?İndirimi vatandaş için yapmadıysanız kim için yaptınız? İndirimi vatandaş için de yapın! Demek ki dola

BOTAŞ´ın elektrik üreten şirketlere sattığı doğalgazda yarından geçerli olmak üzere % 9 indirim yapılmasını değerlendiren Akın, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında dolardaki yükseliş gerekçe gösterilerek doğalgaz ve elektrikte yapılan zamların ?bir kalemde geri alınması? gerektiğini söyledi.
Akın, şu açıklamada bulundu: ?Doğalgazda elektrik üreticisi şirketlere yapılan indirim vatandaşa nasıl yansıtılacak bugün yarın göreceğiz. Vatandaşın evinde işyerinde kullandığı, sanayicinin üretim yaptığı elektrikte neden indirim yapılmaz? Dolar düştü zamlar kaldı. Dolar en yüksek olduğu 7 lira seviyelerinden 5.50 lira seviyelerine kadar düştü. Yani yaklaşık % 20 oranında bir düşüş var. Doğalgazda ise sadece elektrik şirketlerine % 9´luk bir indirim yapılıyor. İndirim konutlara ve sanayiciye yansıtılmıyor. Doğalgaz ve elektrik indiriminin en az % 20 oranında, konutlarda ve sanayide de yapılması gerekiyor.?
Asgari ücretli bir ailenin elektrik ve doğalgaz faturalarına 1.604 liralık maaşının 4´te birini ayırmak zorunda kaldığını vurgulayan Akın, ?Kış kendini gösterdi. Vatandaş ocağını nasıl yakacak, nasıl ısınacak kara kara düşünüyor. Vatandaşın faturalarına yansıyacak indirim derhal yapılmalıdır.? diyerek sözlerine tamamladı.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli