Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

CHP´li Akın Türküm Kongresinde Konuştu

CHP´li Akın Türküm Kongresinde Konuştu

ATATÜRK YEGANE REHBERİMİZDİR

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türk dünyasında birlikteliği sağlamak için Atatürk´ün bu konuya önem veren çalışmalarını, her konuda olduğu gibi rehber edinmenin zorunlu olduğunu söyledi. Akın, ?Atatürk öyle öngörülü bir Devlet Adamıydı ki, bugün üzerinde konuşmalar yaptığımız, fikir alıverişinde ve temennilerde bulunduğumuz Türk dünyasının birlikteliğine daha Türkiye Cumhuriyeti´nin ilk yıllarında önem vermişti. O nedenle, Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Türk dünyasındaki birlikteliğine önem veren çalışmalarını rehber edinmek zorunda olduğumuza inanıyorum. ATATÜRK yegane rehberimizdir? dedi.
AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN!
16 ülkeden toplam 400´ün üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapan Edremit İlçesi Güre Mahallesi´nde CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Üniversitesi ve Türk Ocakları Balıkesir Şubesi´nin birlikte düzenlediği Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti (TÜRKKÜM) Kongresi´ne katıldı. Burada yaptığı konuşmasına ?Ne Mutlu Türküm Diyene? diyerek başlayan Ahmet Akın, ?Kuvay-i Milliye´nin başkenti Balıkesirimizde; kurtarıcımız, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu en büyük Türk Atatürk´ün bu sözünü göğsümüz kabara kabara söyleyebiliyorsak ne mutlu bizlere! Dün, emperyalizme diz çöktürerek bağımsızlık ve özgürlüğümüzü, vatan topraklarımızı kazanırken Milli Mücadele´de kanı ve canıyla vatanımızı koruyan aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize minnet borçluyuz. Bugün, bağımsızlık ve özgürlüğümüzü, vatan topraklarımızı korurken Şehit düşen askerlerimize, polislerimize minnet borçluyuz. Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun!? dedi.
Atatürk´ün, Türk birliğinin bir gün gerçekleşeceğine olan inancını ortaya koyan ve hangi çalışmaların yapılması gerektiğine işaret eden konuşmalarından örnekler veren CHP´li Akın şunları söyledi:
?Konuşmama Dünya Lideri Dahi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün en özlü bir ifade ile Türk olmayı anlattığı deyişi ile başladım. Saatlerce yapacağımız her konuşma, yan yana getireceğimiz binlerce sözcük, Türk olmanın ne kadar anlamlı olduğunu sanırım Atatürk kadar iyi anlatamazdı. Atatürk öyle öngörülü bir Devlet Adamıydı ki, bugün üzerinde konuşmalar yaptığımız, fikir alıverişinde ve temennilerde bulunduğumuz Türk dünyasının birlikteliğine daha Türkiye Cumhuriyeti´nin ilk yıllarında önem vermişti. Atatürk, Türklük ve Türk dünyası hakkında ne düşünmüştü? Bunu değerli tarihçilerimiz, hocalarımız uzmanlarımız çok daha iyi bizlere anlatacaklardır. Ancak, ?Benim hayatta yegane fahrim ve servetim Türklükten başka bir şey değildir? diyen Türk Milleti´ne büyük bir güven duymuş ve adeta ona hayran olmuş bir insanın, bir Devlet Adamının yol haritasını pusula edinmek en doğru seçeneğimiz olacaktır.?
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli