Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´li Akın, STK yöneticilerine ?Hayır?ı anlatıyor

CHP´li Akın, STK yöneticilerine ?Hayır?ı anlatıyor

CHP Genel Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, dün Sivil Toplum Kuruluşlarını (STK) ziyaret ederek anayasa değişikliğine niçin ?hayır? denilmesi gerektiği hakkında görüşlerini anlatıyor.

CHP Genel Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, dün Sivil Toplum Kuruluşlarını (STK) ziyaret ederek anayasa değişikliğine niçin ?hayır? denilmesi gerektiği hakkında görüşlerini anlatıyor.
Ahmet Akın, Pazartesi günü Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen İstiklal Marşının kabulünün 96. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma etkinliğine katıldıktan sonra Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şubesini ziyaret ederek yönetici ve üyelerle bir süre sohbet etti.
Daha sonra Necatibey Eğitim Fakültesi civarında yer alan kafeleri ziyaret ederek gençlerle bir araya gelen Akın, burada gençlere anayasa değişikliğinin ülkemizi nasıl bir felakete sürükleyeceğini anlattı.
Dün, tüm gününü STK ziyaretlerine ayıran Akın, ilk olarak Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneğini ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada ?Ülkemiz için yatırım çok önemli. İnsanlarımıza iş sağlanıyor, aş sağlanıyor. Devletimiz vergi geliri elde ederek daha nitelikli kamu hizmeti veriyor. Kalkınmış, refah içinde yaşayan bir Türkiye hepimizin ortak hayali. Bunun için yerli sermayemiz tek başına yeterli olamıyor. Yabancı yatırıma çok ihtiyacımız var. Bu anayasa değişikliği hukuk devleti ilkesini ortadan kaldırdığı için yabancı yatırımcıları ürkütüyor. Hukuk güvenliğinin, şeffaflığın olmadığı ülkelere yabancı sermaye gitmiyor. Demokrasi ve özgürlüklerin olduğu yere gidiyor. Ben halkımızdan bu açıdan da anayasa değişikliğini değerlendirmesini bekliyorum. Her şeye tek bir kişinin karar verdiği, hukuk güvenliğinin olmadığı, otoriter ve baskıcı bir rejim dayatan bu anayasaya herkesin ?hayır? demesini bekliyoruz? dedi.
Akın, daha sonra partilileriyle birlikte Balıkesir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Berberler Odası, Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret ederek oda başkan ve yöneticileri ile bir araya geldi. Esnafın sorunlarını ilk ağızdan dinleme fırsatı bulan Akın sorunların takipçisi olacağını belirtti. Ayrıca yaptığı bu ziyaretlerde referandum konusundaki görüşlerini ve ?Hayır?ın gerekçelerini aktardı.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce´nin vefat eden kayınvalidesi Nesrin Yaman´ın Zağanos Paşa Camisi´nde kılınan cenaze namazına da katılan Ahmet Akın, daha sonra Balıkesir Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen ödül törenine katıldı.
Akın, Tabip Odası ödül töreninin ardından daha önce son provasına katılarak takip ettiği Atatürkçü Düşünce Derneği Tiyatro Topluluğunun ?al birini, vur ötekine? adlı tiyatro oyunu izledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli