Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´li Akın, ?icralık çocuklar? sorununa neşter vuracak

CHP´li Akın, ?icralık çocuklar?  sorununa neşter vuracak

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, kamuoyunda ?icralık çocuklar? olarak bilinen soruna Meclis açılır açılmaz neşter vuracaklarını söyledi.

Ahmet Akın, ?Geleceğimizin teminatı, ülkemizin aydınlık yarınları çocuklarımızı yaşadıkları her sorundan kurtarmak boynumuzun borcudur? dedi.
Türkiye´de boşanmalar giderek artıyor. TÜİK verilerine göre geçen yıl boşanma sayısı 128 bin 411´e yükseldi. Boşanan çiftlerin çocukları ise çoğunlukla büyük mağduriyetler yaşıyor. Kamuoyunda ?icralık çocuklar? olarak bilinen nafaka mağduru babaların ?icralık çocukları´ toplumda kanayan bir yara.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, toplum vicdanını derinden yaralayan bu soruna Meclis açılır açılmaz neşter vuracaklarını söyledi. Boşanan çiftlerden babaların çocuklarının bir defa görmek için 400 lira, iki defa görmek için ise ayda 800 lira icra ödemesi yapmak zorunda kaldığını hatırlatan CHP´li Akın, ?Eski eşleri izin vermediği için çocuklarını ´icra yoluyla haczederek´ gören babalar ve hatta anneler var. Bu durum sadece ebeveynleri değil, Geleceğimizin teminatı, ülkemizin aydınlık yarınları çocuklarımız bu olaylardan en çok zarar görenler. Çocuklarımızı yaşadıkları her sorundan kurtarmak boynumuzun borcu. Meclis açılır açılmaz gereğini yapıp çocuklarımızın bu mağduriyetlerden kurtulması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını isteyeceğiz? diye konuştu.
Son yıllarda başta çocuğun cinsel istismarı olmak üzere, çocuk intiharları, çocuk evlilikleri ve çocuk yoksulluğunda ciddi bir artış görüldüğünü anlatan Ahmet Akın, Türkiye´de endişe verici boyutlara ulaşan bir diğer kanayan yara da ´kayıp çocuklar´. ?Bu soruna derhal çözüm bulmalıyız? diyen CHP´li Akın, siyaset üstü bir çalışma yapılması için her türlü gayreti göstereceklerini sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli