Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´li Akın, Cumhuriyete sımsıkı sarılmamız gerektiğine vurgu yaptı

CHP´li Akın, Cumhuriyete sımsıkı sarılmamız gerektiğine vurgu yaptı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, İstanbul Ortaköy Semtinde bir eğlence merkezinde yeni yıla girdiğimiz dakikalarda yaşanan terör saldırısına öfke kustu.

Saldırıyı şiddetle kınayan Akın, basına gönderdiği yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Ülke olarak büyük umutlarla yeni yıla girmeye hazırlanırken İstanbul Ortaköy´de umutlarımızı söndüren, yüreğimizi yakan, hepimizi derin üzüntüye boğan, 39 insanın can verdiği yeni bir terör saldırısı ve katliamla karşı karşıya kaldık. Ülkemizde uzunca bir süredir var olan nefret iklimi, farklı yaşam tarzlarına yönelik ötekileştirme anlayışı, yılbaşı kutlamalarına karşı alınan tavır, yapılan açıklama ve yayınlar bu alçak terör saldırısına zemin hazırlamıştır. Her türlü terör saldırısını üst akla havale eden yöneticiler maalesef ülkemizin terörün açık hedefi haline gelmesini engelleyecek önlemleri almaktan uzak kalmıştır. Son bir yıldır yaşanan, yüzlerce insanımızı kaybettiğimiz, güvenlik kuvvetlerimizi şehit verdiğimiz terör saldırılarının hiç birisinden sonra sorumluluk duyup hiç kimse istifa etme erdemini göstermemiştir.
Ülkemizi yönetenlere düşen en büyük görev; bu terör saldırılarını yapanları, planlayanları, arkasındaki karanlık odakları bir an önce ortaya çıkarıp, adalet önünde hesap sormaktır. Hepimizin dileği bu alçak saldırılara toplum olarak birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde karşı durmamızdır. Bizi bir arada tutan değerlerimize sımsıkı sarılmamızdır. Birlik ve beraberlik anlayışımıza zarar verecek söz ve davranışlardan uzak durmak en önemli sorumluluğumuzdur. Ortaköy saldırısından sonra sosyal medyada ve başka yerlerde yapılan açıklamalardaki sorumsuz beyanlar, yaşam tarzına yönelik kin ve nefret söylemi sadece terörün amacına hizmet etmektedir. Ülkemizi birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde bir arada tutan en önemli kurucu değerimiz olan Cumhuriyetimize ve laiklik ilkesine her zamankinden daha fazla sarılmamız gerekiyor. Herkesin istediği şekilde yaşayacağı, istediği şekilde inanacağı, inanç ve ibadet özgürlüğünün güvencede olduğu bir ortamda birlik ve beraberlik vurgusu bir anlam taşıyacaktır. Ortaköy´de yaşanan alçak terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli