Bugün, 19 Mart 2024 Salı

CHP´li Akın, Altınova halkının talebine saygı duyulmasını istedi

CHP´li Akın, Altınova halkının talebine saygı duyulmasını istedi

Ayvalık İlçesi Altınova Mahallesinde eski hastane olarak kullanılan binanın kadın cezaevine dönüştürülmesini öğrenen mahalle halkının başlattığı protestolara CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´dan tam destek geldi.


CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ayvalık ilçesinin Altınova Mahallesinde uzun yıllardır atıl durumda olan binanın belediye ve Büyükşehir Meclisi´nde alınan karara rağmen ?Kadın Açık Cezaevi? yapılması amacıyla Adalet Bakanlığı´na tahsis edilmesi hakkında açıklama yaptı.
Akın ?Milletimizin oylarıyla seçilmiş olan ve milletin iradesini yansıtan Ayvalık Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclisi bu binanın eğitim alanına çevrilmesi için karar almıştır ve yüksekokul veya teknik meslek lisesi yapılması için adımlar atmışlardır fakat millet iradesi hiçe sayılarak bir tahsis yapılması söz konusudur. Eğitim alanına çevrilmek istenen bir alanın ?açık cezaevlerine? dönüştürülmek istenmesi ülkemiz ve geleceğimiz adına kaygı vericidir.? dedi.
?Ülkemizi yarı açık cezaevlerine dönüştüren zihniyet yerel halkın iradelerine ve ihtiyaçlarına merkezden kararlarla müdahale etmek istemektedir? şeklinde konuşan Akın, ?Bu uygulama hem eğitimi hem halkımızı cezalandıracaktır. Hükümlü vatandaşlarımızın rehabiliteleri ve topluma kazandırılmaları elbette ki bu devletin görevidir fakat eğitim alanına çevrilmek istenen bir yerin, yerelin iradesini ortadan kaldırarak merkezden kararla verilmesi doğru değildir. Demokrasi ve katılım yoluyla alınmış bir karara karşı merkezden yapılan müdahaleyi kabul edilemez, yetkilileri yerel halkın kararına saygı duymak zorundadır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli