Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP´Lİ AHMET AKIN UYARDI: ELEKTRİK ŞİRKETLERİ ZAMMI VURGUNA ÇEVİRMEMELİ

CHP´Lİ AHMET AKIN UYARDI: ELEKTRİK ŞİRKETLERİ ZAMMI VURGUNA ÇEVİRMEMELİ

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın elektrik ve doğalgaz faturalarına yansıtılacak zam konusunda şirketleri haksızlık yapmamaları için uyardı.

Akın, ?Zamlar zaten vatandaşımızın belini büktü. Şirketler bu zamları fırsat görüp haksızlıklara yol açmamalı. EPDK gerekli denetimleri yapmalı? dedi.
CHP´li Ahmet Akın, zamlar sonrasında vatandaşların bir vurguna daha maruz kalmaması için uyarılarda bulundu. Akın, elektrik ve doğalgaz tüketim ücretlerine 1 Ağustos´tan geçerli olmak üzere zam yapıldığını hatırlattı ve şunları söyledi:
?Temmuz ayı içinde saatleri okuyarak Ağustos ayında zamlı tarifeden tahsil etmek vatandaşa yapılan haksızlık ve adaletsizliktir. Elektrik şirketleri zammı vurguna çevirmemelidir. EPDK´nın şirketleri acilen denetlemeli ve vurgunun önüne geçilmeli. Vatandaş zaten bir vurgun yedi. Bir ikincisini de şirketlerden yememeli.?
CHP´li Ahmet Akın, esnafın da yüksek elektrik ve doğal gaz faturalarından şikayetçi olduğunu, elektrik şirketlerinin fatura üzerinden haksız kazanç elde etmelerinden vatandaş kadar küçük esnafın da olumsuz etkilendiği ifade etti. Akın, ?Temmuz ayında tüketilen faturaya, Ağustos ayından geçerli olmak üzere yapılan zammın Temmuz faturasına yansıtılması haksız kazançtır. Esnaf zaten siftahsız dükkanını kapatıyor. Belini doğrulatamıyor? diye konuştu. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli