Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

CHPden 90ıncı Yıl Kutlaması

CHPden 90ıncı Yıl  Kutlaması

CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, CHPnin kuruluşunun 90. yıldönümünde yaptığı konuşmasında, Atatürkün bıraktığı iki eserden birini Cumhuriyet, diğerinin ise Cumhuriyet Halk Partisini kurmak olarak açıkladı.

CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, CHP`nin kuruluşunun 90. yıldönümünde yaptığı konuşmasında, Atatürk`ün bıraktığı iki eserden birini Cumhuriyet, diğerinin ise Cumhuriyet Halk Partisi`ni kurmak olarak açıkladı.
CHP Erdek İlçe Başkanlığı`nca düzenlenen kutlamaların ilk durağı Atatürk Anıtı oldu.
CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal ve partililer Atatürk Anıtına çelenk koydu.
CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, CHP`li İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile partililer Atatürk anıtına çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulunuldu.          
CHP`nin kuruluşunun 90. yıldönümü nedeniyle İlçede Atatürk Anıtının bulunduğu Cumhuriyet Alanında düzenlenen törende konuşan CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Atatürk`ün bıraktığı iki eserden birinin Cumhuriyet diğerinin de Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi`nin 12 Eylül 1980 tarihinde gerçekleşen askeri darbeyle kapatıldığını hatırlatan İlçe Başkanı Uysal, buna rağmen daha sonraki demokratik süreçte CHP`nin yeniden kurularak faaliyetini sürdürdüğünü ifade etti.
Uysal, CHP`nin tek partili dönemden, çok partili sisteme geçiş döneminde çok önemli rol üstlendiğini kaydetti.
CHP Erdek İlçe Başkanlığı tarafından, partilerinin kuruluşunun 90. yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlama törenine, CHP`den Erdek Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Hüseyin Sarı`da katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false