Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP´den müftülük önünde eylem

CHP´den müftülük önünde eylem

Balıkesir´in Bandırma ilçesinde CHP İlçe Örgütü, Paşakonak Mahallesi´nde bulunan İlçe Müftülüğü önünde bir eylem yaparak, son günlerde gündeme gelen Diyanet İşleri açıklamalarına tepki gösterdi.

Balıkesir´in Bandırma ilçesinde CHP İlçe Örgütü, Paşakonak Mahallesi´nde bulunan İlçe Müftülüğü önünde bir eylem yaparak, son günlerde gündeme gelen Diyanet İşleri açıklamalarına tepki gösterdi.
Sivil Toplum Örgütlerinin de destek verdiği eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı. Eylemde ?Çocuklara dokunma?, ?Baba beni parka götür?, ?Bana evcilik oynatmayın? dövizleri taşınırken, ?Devlet uyuma çocuklara sahip çık? sloganları atıldı.
CHP Bandırma Kadın Kolları Başkanı Semiha Aydın, çocukların koruması gerektiğini belirterek ?Kız çocukları buluğ çağına girmenin alt sınırı 9 yaş. Erkek çocuklarında ise 12 yaş evlenmek için uygun gören diyanete soruyorum. Biz şeriat kanunlarına göre değil medeni kanuna göre yönetiliyoruz. Bu kanuna göre de ergenlik yaşı 18´ dır. Şimdi kalkmış 9 yaşında ki çocuk evlenebilir diyorsunuz? dedi.
?CAHİLİYE DÖNEMİNİN BEDEVİ DÖNEMİNİN HUKUKÇUSU İLE BEDEVİSİ İLE NE İŞİMİZ VAR BİZİM?
CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay, diyanetin internet sitesinde var olan tanımların cahiliye dönemine ait olduğunu savunarak, açıklamasında laiklik vurgusu yaptı. Atakay açıklamasında şunları söyledi ?Diyanet işleri Başkanlığının uzun süredir devirdiği çamlarla kırdığı potlarla uğraştığımızı görüyorsunuz, Güzel dinimizi layıkı ile yaşamak ve yaşatmak varken, tek uğraşısı bu olması gereken Diyanet nelerle uğraşıyor. Son olarak diyanetin web sitesinde tanımlar bölümünde 2 tanıma yer verildiğini görüyoruz. Buluğ çağı ve nikah yaşı. Ne diyor diyanet, islami hukukçulara göre buluğ çağı alt sınırı kızlarda 9 erkeklerde 12? Nikah yaşı kaçtır? Buluğ çağına girmişler nikah kıyabilir diyor, diyanet ! Şimdi size soruyorum arkadaşlar, cahiliye döneminin bedevi döneminin hukukçusu ile bedevisi ile ne işimiz var bizim? Kim merak ediyor bu bilgileri, diyanete soran mı var, 9/10 yaşındaki çocukla nikah kıyılır mı diye? Ne diye bunları web sitene koyarsın, maksadın delinin aklına taş düşürmek mi? Artık bu çocukları rahat bırakın, cemaat yurtlarında yanarak can verme ile taciz tecavüze uğrama dışında başka bir seçenekleri yok mu bu çocukların. Ben diyaneti dine davet ediyorum, Güzel dinimizin sosyal sorumluluğu en güzel ifade eden özeti, ?Komşusu açken tok yatan bizden değildir´ sözüne uymasını istiyorum. Diyanetin onlarca bakanlıktan daha çok olan bütçesinin de hayır hasenat işlerinde kullanılmasını istiyoruz. Müftülerin camileri 24 saat açık tutmasını istiyoruz. Parası olmayanın bir sıcak çorba içebildiği buna imkân verecek müftülük istiyoruz.?
Haber : Tufan Dalgıç



Anahtar Kelimeler: müftülük önünde eylem
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli